Klassiek Ballet volwassenen beginnend

Unieke combinatie van Klassiek Ballet met BarreConcept®

Cursus omschrijving

In deze nieuwe cursus Klassiek Ballet met BarreConcept® voor volwassenen/beginnend worden de balletoefeningen, zoals plié, tendu, battement, sauté geïncorporeerd met pilates en yoga aspecten die er allemaal op zijn gebouwd om het lijf sterker en strakker te maken. Er wordt gewerkt aan de houding en het opbouwen van de conditie.
Ideaal voor volwassenen die toch nog graag willen beginnen met Klassiek Ballet of die vroeger aan Klassiek Ballet gedaan hebben en dit nu toch graag weer eens willen oppakken in een les die je veel techniek bijbrengt, maar ook hard laat werken!

Iedere les begint met een warming up, daarna ga je naar de barre (houten leuning aan de spiegelwand, waaraan je steun hebt). Na de barre wordt er nog wat tijd besteed aan oefeningen op de grond (denk aan buikspieren en oefeningen voor de benen en armen), als laatste worden alle spieren op een veilige en gezonde manier gerekt om het verlengen te behouden.

BarreConcept® is de nieuwste ballet workout die in een hoog tempo de wereld verovert en beoefend wordt door beroemdheden als Madonna, Denise Richards en Natalie Portman. Barre workout is een nieuwe manier van bewegen. Verschillende aspecten van ballet, Pilates, yoga en cardiotraining worden gecombineerd tot een uitdagende en lekkere workout op energieke muziek. De focus ligt op het vormen van de spieren en het verbeteren van balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

De lessen Klassiek Ballet en BarreConcept® worden gegeven door Emma Kern, een jonge, enthousiaste en zeer getalenteerde balletdocente die een internationale balletopleiding heeft gevolgd aan de Northern Ballet School in Manchester en aan het American Ballet Theatre in New York.

Naast aandacht voor een goede ballettechniek staat het plezier in het dansen centraal in haar lessen.

Kledingvoorschrift

Kleding: een balletpak en balletmaillot of strak zittende soepele kleding
Schoenen: leren of canvas balletschoenen

Korting bij danscursussen: Bij alle danscursussen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een andere dans- of musicalcursus volgen bij Het Klooster!

Cursus informatie

Lesdag Dinsdag
Lestijd 19.30-20.30 uur
Start 12 september 2017
Aantal lessen 34
Leeftijd volwassenen beginnend
Toeslag en Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Klassiek Ballet volwassenen beginnend Di 12 sep. 2017 (19.30-20.30 uur) tot 21 jaar € 270,- (10 termijnen van € 27)
Klassiek Ballet volwassenen beginnend Di 12 sep. 2017 (19.30-20.30 uur) vanaf 21 jaar € 350,- (10 termijnen van € 35)

Emma Kern

  • Docent dans