Vacature Nieuw lid voor de Raad van Toezicht met een financieel profiel

In verband met het aflopen van de benoemingstermijn op 1 januari 2020 van één van de leden is Het Klooster op zoek naar een nieuw lid van de Raad van Toezicht.

Het Klooster

Het Klooster is het theater en centrum voor de kunsten van Woerden en omgeving. Het Klooster heeft een uitgebreid cursus- en lesaanbod in muziek, dans en theater en een podium waarop zowel professionele voorstellingen, leerlingenavonden als amateurvoorstellingen worden gepresenteerd. Daarnaast is Het Klooster zeer actief op de scholen in Woerden en omstreken met muziek- en theatereducatie. Het Klooster is gevestigd in een markant pand in het centrum van de stad en er zijn rond de 60 mensen werkzaam.

 

De betrokken raad

Het Klooster hanteert een raad-van-toezicht-model waarbij de directeur de bestuurlijke verantwoordelijkheden heeft en de raad van toezicht een controlerende en adviserende taak. De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden. De Raad komt ca. 5 keer per jaar bijeen en werkt met een Governance Reglement dat voldoet aan de eisen van de Governance Code Cultuur. De leden van de Raad van Toezicht ontvangen geen vergoeding.

De kritische toezichthouders

Als lid van de Raad van Toezicht treedt u op als sparring partner van de directeur/bestuurder, u adviseert over het strategisch (meerjaren) beleid en vervult formele taken zoals goedkeuring van jaarverslag, begroting en jaarrekening. U toetst strategische afwegingen in relatie tot de maatschappelijke doelstellingen van Het Klooster en tot het belang van interne en externe stakeholders. Uw stijl is daarbij kritisch, toegankelijk en zakelijk. U beschikt over een academisch werk- en denkniveau en u heeft ervaring in bestuur of management in een complexe omgeving. U heeft affiniteit met podiumkunsten en kunsteducatie en bent in staat een helikopterview te hanteren ten aanzien van de bedrijfsvoering. U beschikt bij voorkeur over een netwerk binnen de Woerdense gemeenschap. In verband met de samenstelling van de Raad van Toezicht en de verschillende expertises die daarin vertegenwoordigd bij voorkeur zijn willen wij met name personen met kennis van financiën uitnodigen om te solliciteren.

 

Informatie

Een informatiepakket kunt u opvragen bij de balie van Het Klooster, tel: 0348 42 30 66 of e-mail: info@kloosterwoerden.nl.
Meer informatie over de Raad van Toezicht kunt u verkrijgen bij Dhr. C. H. Koebrugge via bovenstaand telefoonnummer. 
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in juni/juli 2019.

 

Sollicitatie

U kunt tot en met vrijdag 31 mei 2019 uw CV met een heldere motivatie sturen naar:

Het Klooster Woerden t.a.v. Dhr. C.H. Koebrugge
sollicitatie@kloosterwoerden.nl