Elektrische gitaar

Cursus omschrijving

Spelen op een elektrische gitaar is een alles omvattende, leuke en intensieve bezigheid.
De elektrische gitaar wordt gebruikt in allerlei muziekstijlen: van Metal (Slipknot, Avenged Sevenfold, Metallica) tot Classic Rock (Bon Jovi, Guns ’n Rosen, Aeromith), van Blues (Stevie Ray Vaughan, BBKing, Joe Bonamassa) en Funk Rhythm (James Brown, Maceo Parker) tot Jazz (Wes Montgomery, Jim Hall) en Fusion (John Scofield, Pat Metheny, Scott Henderson) en natuurlijk in bijna alle overige popsongs die vandaag de dag in de lijsten staan.
De elektrische gitaar kan een lead instrument zijn waar solo’s op worden gespeeld, maar kan ook perfect worden ingezet als begeleiding voor een mooi lied of als smaakmaker bij een rythm section voor een mooie groove in een strakke funkband.
Bij Het Klooster proberen we zoveel mogelijk stijlen aan te bieden en daarmee aan te sluiten bij de smaak en interesse van de cursisten. Natuurlijk vinden we het ook belangrijk om je over je eigen grenzen heen te laten kijken en proberen we je te stimuleren op je weg om een breed inzetbaar gitarist te worden.
Van beginner tot gevorderde, iedereen is welkom.
Als je heel stijlgericht iets wilt leren is het goed om eerst een proefles of kennismakingscursus te volgen om te kijken of de lessen bij je passen.
Als je heel jong bent (6,7,8 jaar) moeten we kijken of je echt al goed uit de voeten kunt met de elektrische gitaar en de manier van didactiek die daarbij hoort. Kom in die gevallen ook eerst een proefles nemen!

Lesvormen en lesdag/lestijd
Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen.
Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven.
De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten.
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten.
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats.
De lessen starten vanaf maandag 31 augustus 2020, maar starten op een later moment in het seizoen is na overleg vaak ook nog mogelijk.
Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op.
Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht.

 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 135,- (3 termijnen van € 45)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 630,- (10 termijnen van € 63)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 279,- (3 termijnen van € 93)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 550,- (10 termijnen van € 55)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 810,- (10 termijnen van € 81)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1070,- (10 termijnen van € 107)
Geen video gevonden.

Jelle Willems

  • Docent gitaar