Muziek maken op je iPad

Introductiecursus van 10 lessen voor kids van 8-12 jaar

 

Cursus omschrijving

Je kunt er niet omheen, muziek maken we tegenwoordig niet alleen op een instrument, maar ook op de computer. En dat biedt prachtige nieuwe kansen!
In deze cursus gaan we de iPad gebruiken als muziekinstrument. Met de app GarageBand ontdek je de wereld van het digitaal muziek maken.
Zo leer je over het gebruik van verschillende instrumenten die je op het scherm bespeelt, het combineren en het opnemen hiervan. Door verschillende opdrachten word je niet alleen handig met het programma, maar leer je ook veel over ritme, akkoorden, stijlen en de structuur van een nummer.
Na deze cursus kun je zelf verder met het maken van nummers op je iPad en je kunt instromen bij de vervolgcursus Muziekproductie.
In deze cursus maken we gebruik van Apple iPads omdat deze ver voorlopen op het gebied van muziekapps. Tijdens de lessen zijn er iPads van Het Klooster beschikbaar, maar het is leuker om je eigen iPad mee te nemen. Zo kun je thuis verder met ontdekken. GarageBand werkt ook op de iPhone (4 en later), maar dan is je scherm natuurlijk wel wat kleiner.

 

Cursus informatie

Lesdag Maandag
Lestijd 16.00-17.00 uur
Start 28 oktober 2019
Aantal lessen 10
Leeftijd 8-12 jaar
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Muziek maken op je iPad Ma 28 okt. 2019 (16.00-17.00 uur) € 90,- (3 termijnen van € 30)
Geen video gevonden.

Bram Knol

  • Docent drums en muziekproductie