Muziekproductie

Introductiecursus van 10 lessen

 

Cursus omschrijving

Je kunt er niet omheen, muziek maken we tegenwoordig niet alleen op een instrument, maar ook op de computer. En dat biedt prachtige nieuwe kansen!
In deze cursus ga je op ontdekkingstocht in de wereld van het digitaal muziek maken. Op de computer, je tablet of zelfs op je telefoon zijn er tegenwoordig talloze apps waarmee je muziek kunt maken. Aan de hand van het programma GarageBand (iPad/Mac) leer je het werken met verschillende digitale instrumenten, loops en het opnemen en nabewerken hiervan.
Door verschillende opdrachten word je niet alleen handig met het programma, maar leer je ook veel over ritme, akkoorden, stijlen en de structuur van een nummer. Ook het opnemen van je stem of een echt instrument komt aan bod.
In deze introductiecursus maken we gebruik van computers en iPads van Het Klooster, maar je kunt natuurlijk ook je eigen iPad meenemen.
Na deze cursus kun je verder met de cursus Muziekproductie 2; met de basiskennis van GarageBand kun je al snel aan de slag in andere programma’s zoals Logic en Ableton Live, waarmee er nog veel meer mogelijk is. In deze vervolgcursus werken we aan jouw eigen doelen, bijvoorbeeld: coaching bij het creëren, ontwikkelen of opnemen van je eigen nummer, het gebruik van effecten, verdieping in opnametechniek, het afmixen van je productie of het ontwikkelen van DJ technieken.
Naast deze groepscursussen is het ook mogelijk om een individueel traject Muziekproductie te volgen. Neem voor meer informatie hierover contact op met docent /coördinator Bram Knol.

Cursus informatie

Lesdag Maandag
Lestijd 19.00-19.45 uur
Start 30 september 2019
Aantal lessen 10
Leeftijd Jongeren / Volwassenen
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Muziekproductie Ma 30 sep. 2019 (19.00-19.45 uur) tot 21 jaar € 90,- (3 termijnen van € 30)
Muziekproductie Ma 30 sep. 2019 (19.00-19.45 uur) vanaf 21 jaar € 99,- (3 termijnen van € 33)
Geen video gevonden.

Bram Knol

  • Docent drums en muziekproductie