Samen musiceren: Klooster Strijkorkest

NIEUW!

Cursus omschrijving

Samenspelen is een leuke en leerzame aanvulling op en toepassing van het spelen op je instrument. Dit geldt al helemaal voor violisten en cellisten. Daar hoort samenspel er eigenlijk gewoon bij: klassieke symfonie-orkesten hebben dan ook als basis altijd een grote strijkersgroep.
Daarom starten we in het nieuwe seizoen 2018-2019 een speciaal projectorkest voor de wat meer gevorderde violisten en cellisten: het Klooster Strijkorkest.
Het Klooster Strijkorkest repeteert van 18 oktober t/m 13 december iedere donderdagavond van 18.30 – 19.30 uur o.l.v. onze viooldocent en dirigent Paul van der Reijden. Het orkest speelt vooral klassieke muziekstukken. Hou je ook van pop-, film- en musicalmuziek? Dan kun je aansluitend op dit project meedoen met het Klooster Jeugdorkest (KIDS) wat gaat starten op 10 januari 2019.
Het Klooster Strijkorkest gaat als afsluiting van deze 8 repetities optreden op het Kerstconcert op maandag 17 december 2018 en op de vioolavond in januari 2019.
Speel je viool of cello en lijkt het je leuk om mee te doen? Overleg dan alvast even met je docent of je al ver genoeg bent om mee te doen met dit orkest want deelname is op uitnodiging. Anders kun je misschien meespelen met ons strijkorkest Zaagsel voor de wat jongere leerlingen.

Cursus informatie

Lesdag Donderdag
Lestijd 18.30-19.30
Start 18 oktober 2018
Aantal lessen 8
Leeftijd 10-18 jaar
Niveau Vanaf B niveau
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Klooster Strijkorkest met korting € 30,- (1 termijn van € 30)
Klooster Strijkorkest normaal tarief € 60,- (1 termijn van € 60)
Geen video gevonden.

Paul van der Reijden

  • Docent viool