Samen musiceren: Klooster Strijkorkest

Cursus omschrijving

Samenspelen is een leuke en leerzame aanvulling op en toepassing van het spelen op je instrument. Dit geldt al helemaal voor violisten en cellisten. Daar hoort samenspel er eigenlijk gewoon bij: klassieke symfonie-orkesten hebben dan ook als basis altijd een grote strijkersgroep.
Daarom organiseren we in het nieuwe seizoen 2020-2021 opnieuw een speciaal projectorkest voor de wat meer gevorderde violisten en cellisten: het Klooster Strijkorkest.
Het Klooster Strijkorkest repeteert vanaf 17 september gedurende 10 weken iedere donderdag van 17.00 – 18.00 uur o.l.v. onze viooldocent en dirigent Paul van der Reijden. Het orkest speelt vooral klassieke muziekstukken. Hou je ook van pop-, film- en musicalmuziek? Dan kun je aansluitend op dit project meedoen met het Klooster Jeugdorkest wat gaat starten op 7 januari 2021.
Natuurlijk gaat het Klooster Strijkorkest als afsluiting van deze 10 repetities een optreden verzorgen.
Speel je viool of cello en lijkt het je leuk om mee te doen? Overleg dan alvast even met je docent of je al ver genoeg bent om mee te doen met dit orkest want deelname is op uitnodiging. Anders kun je misschien meespelen met ons strijkorkest Zaagsel voor de wat jongere leerlingen.

 

Cursus informatie

Lesdag Donderdag
Lestijd 17.00-18.00
Start 17 september 2020
Aantal lessen 10
Leeftijd 10-18 jaar
Niveau Licht gevorderd / Gevorderd
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Klooster Strijkorkest met korting € 45,- (2 termijnen van € 22,50)
Klooster Strijkorkest normaal tarief € 90,- (2 termijnen van € 45)
Geen video gevonden.

Paul van der Reijden

  • Docent viool