Na de kerstvakantie starten voor de allerjongste muziekliefhebbers weer verschillende nieuwe cursussen. Een cursus Dreumesmuziek voor kinderen van 1-2 jaar, Peutermuziek voor kinderen van 2-4 jaar en twee nieuwe cursussen Snuffelkunst, voor kinderen uit groep 1-2, en voor kinderen uit groep 3-4.

Dreumes- en peutermuziek
Van nieuwsgierig zijn naar meedoen naar muzikale ontwikkeling naar muziekplezier!
De bedoeling is om de aanwezige muzikaliteit van jonge kinderen uit te breiden door middel van pedagogisch onderbouwd muzikaal spel in de groep. In cursussen van 10 lessen vormen speciale liedjes het uitgangspunt voor allerlei muziekactiviteiten die aansluiten bij de beleving van het jonge kind. De liedjes die we zingen, zijn niet alleen bedoeld voor de les, maar zeker ook om thuis te zingen.

1 – 2 jaar: Dreumesmuziek. De lessen worden vanaf 11 januari gegeven door José Retra In Het Klooster op woensdagochtend van 9.00 – 9.45 uur en op zaterdagochtend van 9.30 – 10.15 uur.

2 – 4 jaar: Peutermuziek. Deze lessen worden ook gegeven door José Retra in Het Klooster, op woensdagochtend van 10.00 – 10.45 uur en op zaterdagochtend van 10.30 – 11.15 uur.

Voor en na de les staan de koffie, thee en limonade klaar in de foyer.


Snuffelkunst

In de cursus Snuffelkunst maken kinderen onder leiding van gespecialiseerde docenten kennis met de drie kunstdisciplines muziek, dans en theater. In vijf lessen muziek, vijf lessen dans en vijf lessen theater. Natuurlijk staat het plezier voorop, maar spelenderwijs maken de kinderen kennis met de basisbeginselen van de verschillende kunstvormen: snuffelen aan kunst dus! De cursus wordt afgesloten met een kleine presentatie.

De lessen starten op 11 januari 2020 en worden gegeven op zaterdagochtend van 10.00 – 10.45 uur (groep 1/2) en van 10.45 -11.30 uur (groep 3/4)  door verschillende vakdocenten.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle cursussen en inschrijven.