We hebben een prachtig en zeer uitgebreid aanbod aan koren, bands, ensembles en orkesten! Voor iedere cursist, op ieder instrument en op ieder spelniveau (vanaf het tweede jaar les) hebben we een passend aanbod.

Cursisten die al instrumentale les of zangles volgen bij Het Klooster krijgen 50% korting op het tarief voor onze koren, bands, ensembles en orkesten.

De eerste les is tevens een proefles. 


ZAAGSEL

Strijkorkest vanaf 2e jaar les, 6 – 12 jaar

Kun je alle vingers van je linkerhand goed gebruiken? Doe dan mee in dit kleine orkest voor jonge violisten en cellisten! We strijken en plukken er vrolijk op los. We spelen leuke stukken en natuurlijk gaan we ook weer regelmatig optreden.

 

WINDKRACHT 8

Blaasorkest vanaf 2e jaar les, 8 – 12 jaar

Om in dit orkest te kunnen meespelen moet je kunnen blazen met windkracht 8! Speel je fluit (dwars-, blok- of pan-), klarinet, hobo, fagot, trompet of saxofoon? Grijp dan je kans en doe mee!

 

KLOOSTER JEUGDORKEST

Orkest vanaf 4e jaar les, 10 – 18 jaar

Het Klooster Jeugdorkest bestaat uit strijkers, blazers, een ritmesectie en zang. Het repertoire is zeer veelzijdig. Zo speelt het jeugdorkest popmuziek, filmmuziek, klassieke muziek en cross-overs tussen de verschillende genres!

 

SLAGWERKGROEP JR

Licht gevorderd niveau, 10 – 14 jaar

Onze slagwerkgroep voor jongeren is inmiddels een begrip geworden binnen en buiten Het Klooster. Onder leiding van een ervaren docent wordt er toegewerkt naar spectaculaire optredens.

 

POPBANDS

Alle leeftijden en alle niveaus vanaf 2e jaar les

Zing je of speel je een instrument en wil je graag in een band spelen? Schrijf je dan in voor één van de bandjes van de Popzolder. Gedurende het jaar zijn er een aantal momenten waarop je kunt optreden met je band, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Popzolder Festival, in de theaterzaal of op één van de podia in de stad.

 

KAMERMUZIEK ENSEMBLES

Gevorderd niveau, jongeren en volwassenen

Van strijkkwartet tot blaaskwintet, van pianotrio tot heterogeen ensemble met zang, alles is mogelijk. Verschillende klassieke stijlperiodes kunnen aan bod komen: van Renaissance tot Romantiek, van Barok tot Hedendaags.

 

SUPERSAX

Saxofoonensemble voor gevorderden, jongeren en volwassenen

Supersax, een saxofoonensemble dat al jaren uit enthousiaste saxofonisten bestaat. Er is plek voor sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, bariton-, en bassaxofoon, kortom de gehele saxofoonfamilie. Speel je op een gevorderd niveau en maak je graag in een leuke groep saxofonisten muziek, dan is dit ensemble beslist iets voor jou.

 

KLOOSTER BIG BAND

Gevorderd niveau, jongeren en volwassenen

De instrumentale bezetting van de Big Band bestaat uit alt-, tenor- en baritonsaxofoon, trompet, trombone, toetsen, bas, gitaar, drums en percussie. Het Big Band repertoire kent een enorme variatie aan stijlen, van traditionele jazz en swing tot latin, funk en zelfs pop en rockmuziek. Alle stijlen laten we voorbij komen.

 

JABBEYZZ

Jazzcombo, gevorderd niveau, volwassenen

Zwoele latin stukken met een hippe beat en stevige popsongs in een relaxte jazzsfeer. Lijkt je dit wat? Schrijf je dan in voor het Jazzcombo van Het Klooster!

 

SLAGWERKGROEP KENNISMAKINGSCURSUS

Beginnend niveau, volwassenen

In deze korte cursus maak je kennis met slagwerkmuziek van over de hele wereld. Je leert verschillende ritmes en breaks te spelen als groep en ervaart de power en het plezier van samenspel.

 

CAPPUCCINO ORKEST

Gezelligheidsorkest voor 50 plus

Onder de bezielende leiding van fagotdocente en dirigente Jantine Veenstra speelt het Cappuccino Orkest zeer veelzijdig repertoire: klassiek, musical, opera en filmmuziek.


CLOSE HARMONY PROJECTKOOR

Volwassenen, gevorderd niveau

Voor de gevorderde zanger met ervaring met koorzang en/of close harmony die in staat is om zijn/haar eigen partij goed vast te houden bij het meerstemmig zingen. Korte projecten waarbij in 3 repetities naar een uitvoering wordt toegewerkt

 

KLOOSTER POPKOOR

Volwassenen, licht gevorderd niveau

Wekelijks zingen en swingen! Het Klooster Popkoor zingt een gevarieerde mix van popnummers en werkt toe naar een aantal optredens per jaar. Naast de gezelligheid wordt er hard gewerkt aan het instuderen van driestemmige arrangementen.

 

HALLO KINDERKOOR!

Voor kinderen uit groep 3 en 4

Samen met zangdocente Janneke Lokerse ga je iedere week lekker zingen. Er komen allerlei muziekstijlen aan bod en er wordt veel gewerkt met bewegingen en bodypercussie.
Zit je in groep 3 of 4 en hou je van zingen? Dan ben jij van harte welkom!

 

VOCAL KIDS

Voor kinderen uit groep 5 t/m 8

Vind jij de muzieklessen op school ook zo leuk en hou je echt van zingen? Meld je dan aan voor het koor de Vocal Kids voor iedereen tussen de 8 en 12 jaar.

 

VOCAL GROUP

Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar

Onder leiding van zangdocente Simone ten Brinke worden er twee- tot driestemmige arrangementen gezongen in diverse stijlen. Zingen bij de Vocal Group is een goede manier om te werken aan je stemontwikkeling, muzikaal gehoor en muzikaliteit in groepsverband.