In september starten er voor alle niveaus  en leeftijden nieuwe danscursussen bij Het Klooster,  waaronder de cursussen Dansmix, dansproductie Modern/Urban en verschillende cursussen klassiek ballet. Weet je nog niet precies of dansen iets voor je is, of in welke stijl je lessen wilt volgen? Kom gezellig meedoen, want de eerste les is een gratis proefles! 

Klassiek Ballet
Vanaf 4 jaar zijn kinderen in het algemeen verstandelijk en fysiek in staat om spelenderwijs kennis te maken met de basisbeginselen van dans en van klassiek ballet. Door middel van korte oefeningen, opdrachten en spelletjes worden kinderen in deze cursus bewust gemaakt van hun lijf en ledematen. Ze ontwikkelen gevoel voor muziek en ritme en beginnen hun creativiteit te ontdekken. Uiteraard staat het plezier beleven aan bewegen centraal. In de opeenvolgende leeftijdsgroepen wordt het balletidioom binnen het klassieke ballet verder uitgebreid. Kijk hier voor meer informatie. 

Dansmix groep 3/4/5
De cursus Dansmix is voor iedereen die van dansen houdt, maar niet speciaal voor Klassiek Ballet wil kiezen. In deze cursus worden de stijlen streetdance, hiphop en moderne dans met elkaar gemixt.
Bij moderne dans wordt veel aandacht besteed aan techniek en het leggen van emotie in de dans. Bij urban ligt het accent op kracht, energie en flow.
De combinatie van deze dansstijlen leidt tot een verrassende en veelzijdige danscursus waarbij natuurlijk het plezier in het dansen voorop staat! Kijk hier voor meer informatie. 

Dansproductie Modern/Urban groep 6/7/8, vanaf 12 jaar en vanaf 16 jaar
Binnen de 34 lessen van de Dansproductie Modern/Urban wordt er toegewerkt naar verschillende korte dansvoorstellingen waarin diverse stijlen aan bod komen.
Iedereen is welkom ongeacht welke dansachtergrond of ervaring hij of zij heeft. Het project wordt namelijk gemaakt op de talenten van de cursisten zelf. Wel vragen we van alle deelnemers een actieve en betrokken houding. Deze cursus is helemaal geschikt voor wie lekker wil dansen, ervaring op wil doen in verschillende dansstijlen en ook op het podium wil staan. Kijk hier voor meer informatie. 

Korting bij danscursussen
Bij alle danscursussen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een andere dans- of musicalcursus volgen bij Het Klooster.