Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam op 4 mei 2020 spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Na het succes van de vorige jaren, maakt regisseur/ theatermaker Sanne Dorrepaal ook dit jaar een jongerenvoorstelling. De voorstelling zal gaan over de periode 1945-1949 in Nederland en Indonesië. In dit persbericht de oproep voor de auditie van de jongeren op vrijdag 7 februari én een uitnodiging voor ouderen om mee te doen aan de vertelbijeenkomst op zaterdag 15 februari.

Oproep auditie jongeren
Wij zoeken getalenteerde jongeren (13 – 18 jaar) die het leuk vinden een voorstelling te maken o.l.v. regisseur/theatermaker Sanne Dorrepaal. De voorstelling zal gaan over de periode 1945-1949 in Nederland en Indonesië. Sanne is in het kader van dit thema voornamelijk op zoek naar jongeren met (over)grootouder(s) uit Indonesië. 

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Lijkt het je leuk om o.l.v. een regisseur samen met een groep jongeren een voorstelling te maken? Dan is dit project misschien iets voor jou! 

De auditie is op vrijdag 7 februari om 16:30 in Het Klooster. 

De repetities zijn op: zaterdag 15 februari,  zaterdag 21 maart, donderdag 30 april (let op: meivakantie), vrijdag 1 mei (let op: meivakantie), zaterdag 2 mei (let op: meivakantie), zondag 3 mei (let op: meivakantie), maandag 4 mei (’s middags try-out en ’s avonds om 21:00 voorstelling)

Op de repetitiedagen zullen we van 10:00 uur tot 16:00 uur werken in Het Klooster.  

Je kunt je aanmelden tot 6 februari via info@kloosterwoerden.nl 

Oproep: Verhalen en herinneringen uit Indonesië gezocht
Voor het maken van een voorstelling met jongeren in Het Klooster in Woerden is regisseur Sanne Dorrepaal op zoek naar verhalen en herinneringen uit de periode 1945 – 1949 in Indonesië. 

 

Op zaterdag 15 februari wordt er om 13:30 uur een vertelbijeenkomst georganiseerd in Het Klooster, de jongeren gaan hierbij in kleine groepjes heel graag met u in gesprek. Mocht het, om wat voor reden dan ook, lastig zijn om naar Het Klooster te komen, Sanne kan u ook thuis bezoeken. Vervoer kan ook geregeld worden van en naar Het Klooster i.s.m. ‘Automaatje’.

De voorstelling zal gaan over de periode 1945-1949 in Nederland en Indonesië. Sanne is in het kader van dit thema voornamelijk op zoek naar mensen die in deze periode in Indonesië hebben gewoond. Bent of kent u iemand die zijn of haar verhaal wil delen, dan horen wij het graag. 

Aanmelden kan via info@kloosterwoerden.nl of telefonisch 0348-423066.

 

Kijk voor meer informatie over Theater na de Dam op: theaternadedam.nl