Theaterproductie volwassenen: Eenakter!

Breng na 12 repetities een mooie eenakter op de planken!

Cursus omschrijving

In een productiecursus wordt doelgericht toegewerkt naar een voorstelling. In voorgaande jaren hebben we prachtige stukken van de hand van onder andere Shakespeare, Ibsen, Tsjechov en Woody Allen op de planken gebracht. Dit jaar wordt echter heel bijzonder en gaan we het net iets anders doen. In een relatief korte tijdspanne wordt onder leiding van theaterdocent en regisseur Jimmy Plooij gewerkt aan een eenakter. Dit is een toneelstuk bestaande uit één enkel bedrijf. Het stuk is van korte duur, vaak tussen de twintig en veertig minuten. De eenakter verhoudt zich tot een avondvullende voorstelling als een kort verhaal tot een roman. Naast een voorstelling in ons eigen Theater tijdens de Klooster-3-daagse in februari, doen we in januari ook mee met het eenakter festival in De Speeldoos in Baarn.
Deze cursus is dus bij uitstek een mogelijkheid om in korte tijd heel veel ervaring op te doen op het gebied van toneelspelen, optreden en kijken naar en leren van andere groepen. De voorstelling zelf zal als vanouds eigentijds en toegankelijk worden. Zowel relatief ervaren spelers als volstrekte beginners kunnen aan de productiecursus deelnemen. Voor iedereen is ruimte en gerichte aandacht. Het allerbelangrijkste is plezier! Het is vooral ontzettend leuk om samen toneel te maken! Daarnaast wordt er natuurlijk wel tekstkennis en tekstbegrip verwacht, maar ook het meedenken over kleding, decor en concept is een belangrijk onderdeel van de cursus. Hierbij worden we ondersteund door onze vaste vormgeefster Margrethe Beelen.
Een kans om op meerdere plekken te spelen. Om vrienden en bekenden een fijne avond te bezorgen, maar ook om zelf eens in het middelpunt van de belangstelling te mogen staan!
Voorstellingen:
Eenakterfestival Baarn: januari 2019
Klooster-3-daagse Woerden: 11 februari 2019

Cursus informatie

Lesdag Maandag
Lestijd 20.15-21.45 uur
Start 8 oktober 2018
Aantal lessen 12
Leeftijd Volwassenen
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Theaterproductie: Eenakter! Ma 8 okt. 2018 (20.15-21.45 uur) tot 21 jaar € 204,- (6 termijnen van € 34)
Theaterproductie: Eenakter! Ma 8 okt. 2018 (20.15-21.45 uur) vanaf 21 jaar € 264,- (6 termijnen van € 44)

Jimmy Plooij

  • Docent theater