Toneelklas groep 7/8

Een jaar lang theaterplezier met afsluitende presentatie!

Cursus omschrijving

In de cursus Toneelklas voor groep 7/8 staan niet alleen de basisbeginselen van elementair toneelspel en improvisatie centraal, maar gaan de kinderen ook daadwerkelijk beginnen met zelf theatermaken. In de lessen is er veel aandacht voor samenspel, samen plezier maken en zelf je eigen creatieve ideeën ontwikkelen. Ook het kijken naar anderen en het geven van goede feedback daarop komt iedere les aan bod. De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders en andere belangstellenden in het Theater op zaterdag 2 juni 2018.

Kinderen maken als ze toneelspelen gebruik van hun eigen fantasie en voorstellingsvermogen. De handelingen, tekst, fysiek en emoties die hieruit voortkomen, leren ze zelfstandig, in de vorm van scènes, aan een publiek te presenteren. Op deze manier maken zij uitgebreid kennis met het spelen van een personage en het doen alsof.
Er wordt in deze cursus gewerkt met concentratie- en opwarmingsoefeningen, vaardigheidsspelen, improvisaties en korte scènes. Omdat er naar een grotendeels zelf bedachte en ontworpen presentatie wordt toegewerkt, wordt er ook aandacht besteed aan reproductie, verstaanbaarheid, podiumbewustzijn, ruimtegebruik en energie.
Kortom: een leuke en leerzame cursus voor enthousiaste toneelspelers!

Cursus informatie

Lesdag Dinsdag
Lestijd 17.15-18.15 uur
Start 26 september 2017
Aantal lessen 30
Leeftijd Groep 7/8
Toeslag en Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Toneelklas groep 7/8 Di 26 sep. 2017 (17.15-18.15 uur) € 270,- (10 termijnen van € 27)

Jimmy Plooij

  • Docent theater