Theater

Wij vragen onze theaterbezoekers om een coronatoegangsbewijs; een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel van corona.

Toegang tot onze theaterzaal is voor bezoekers van 13 jaar en ouder uitsluitend mogelijk met een geldig vaccinatie-, herstel- of testbewijs in de CoronaCheck-app. Voor bezoekers vanaf 14 jaar is het daarnaast ook verplicht om een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Voor meer uitleg over het gebruik van de CoronaCheck-app klikt u hier.

Op deze pagina van de Rijksoverheid is meer informatie over de coronatoegangsbewijzen met CoronaCheck te vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

 

Heeft u al een kaartje voor een van de voorstellingen?

De voorstelling(en) waar u al kaarten voor gekocht heeft, worden niet meer geplaceerd op 1,5 meter verkocht. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, bestaat de mogelijk om uw reeds bestelde kaarten te retourneren, u kunt hiervoor contact opnemen met onze receptie.

 

Uw reactie is welkom

Het Klooster wil er voor iedereen zijn en wij hechten waarde aan transparantie. Daarom zijn uw reacties welkom via https://www.kloosterwoerden.nl/klachten-en-suggesties/ en wijzen wij u graag op de volgende websites:

https://www.discriminatie.nl/index.html#/meld_discriminatie/

https://www.kloosterwoerden.nl/klachten-en-suggesties/

https://www.mensenrechten.nl/nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

https://www.rivm.nl/

 

Coronatoegangsbewijs, hoe werkt dat?

Bij binnenkomst in het theater scannen wij uw ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck app kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR code. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig om een voorstelling te kunnen bezoeken. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden. Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Uw coronatoegangsbewijs kunt u op 3 manieren verkrijgen:

1.     Een Vaccinatiebewijs
Met CoronaCheck kunt u van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is kunt u in de app of op de pagina inloggen met uw DigiD. Vanaf 10 juli kunt u 14 dagen nadat u volledig gevaccineerd bent een vaccinatiebewijs aanvragen. Als u er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app.
Op de website www.coronacheck.nl leest u hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2.   Een negatieve testuitslag
U heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: u kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken.

3.    Een herstelbewijs
Heeft u corona gehad en kunt u dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is uw coronatoegangsbewijs. Deze kunt u laten scannen bij de ingang van het evenement. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen smartphone?
Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.
Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Of
Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809. Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

 


Cursussen 

Er mogen weer cursussen gegeven worden in Het Klooster, daarbij zijn wel actuele RIVM-richtlijnen leidend. Groepslessen en repetities in groepsverband zijn toegestaan. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen weer samen in groepsverbandkunst- en cultuur beoefenen. Vanaf 25 september is de 1,5 meter regel vervallen en aan de hand daarvan is een nieuwe richtlijn opgesteld voor de maximale aantal personen per ruimte:

Richtlijn maximaal aantal personen per ruimte
Kamer 18: 6 personen
Bibliotheek: 8 personen
Kelder: 16 personen
Kapelzaal 28: 20 personen
Kapelfoyer: 20 personen
Theaterzolder: 30 personen
Dansstudio: 30 personen
Muziekzaal 31: 45 personen
Theaterzaal: 176 personen

Er geldt geen maximum voor kinderen tot en met 17 jaar.

 


De actuele RIVM-richtlijnen zijn leidend. Dat betekent:

  • Vanaf 25 september 2021 is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht, maar houd wel zo veel mogelijk rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte.
  • We wassen vaker onze handen.
  • We schudden geen handen.
  • We hoesten en niezen in onze elleboog en gebruiken papieren zakdoekjes.
  • We blijven thuis als we één of meer van de volgende klachten hebben: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, (lichte) verhoging.
  • We blijven thuis als iemand in ons huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.