Theater

Het theater mag weer open tot 22.00 uur op anderhalve meter afstand (1/3 van de zaalcapaciteit).Wij zitten vol nieuwe energie en inspiratie klaar om u weer te mogen ontvangen. Door de afstandsregel van 1, 5 meter kunnen wij helaas nog geen volle zalen ontvangen, dit houdt in dat wij per voorstelling samen met de artiesten gaan bekijken wat mogelijk is. Mocht een voorstelling niet op 1,5 m gespeeld kunnen worden en heb je hiervoor een ticket? Dan brengen we je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Cursussen

Er mogen weer lessen plaatsvinden, zowel in Het Klooster als in onze dependance in De Notenbalk in Harmelen. Alle lessen en cursussen worden weer hervat, zowel overdag als in de avonduren


Aanvullende maatregelen in Het Klooster

De volgende maatregelen gelden:

 • Coronatoegangsbewijs (CTB) (QR code check bij de ingang) en 1,5 meter afstand vanaf 18 jaar
 • Mondkapjes (bij voorkeur medische wegwerpmondkapjes) in de gangen vanaf 13 jaar (niet tijdens de lessen)
 • Eénrichtingsverkeer in de gangen
 • Geen wachtende ouders in het pand (wegbrengen en ophalen van jonge kinderen naar lesruimte is wel toegestaan)

 


Coronatoegangsbewijs voor alle bezoekers vanaf 18 jaar

Iedereen vanaf 18 jaar laat vanaf 6 november bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitskaart zien. Tijdens onze openingstijden is er iemand aanwezig  bij de entree of receptie om de QR-code van bezoekers en cursisten te scannen bij binnenkomst. Door het gebruik van het CTB is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. Iedereen is natuurlijk vrij om dit wel te doen als dat prettiger voelt.

 •          Coronacheck voor alle bezoekers van Het Klooster vanaf 18 jaar.
 •          Let op: dit geldt niet alleen voor theaterbezoekers, maar dus ook voor cursisten!
 •          Mondkapje verplicht

Bij de lessen in onze dependance De Notenbalk in Harmelen zal de QR code check plaatsvinden door de docenten.

Let op! Voor een bezoek aan ons theater heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.

 

Bezwaar tegen CoronaCheck

Met cursisten die om welke reden dan ook geen geldige QR-code kunnen of willen laten zien, gaan we uiteraard graag in gesprek over de alternatieven. Online les of het tijdelijk opschorten van de lessen behoort dan tot de mogelijkheden waarbij eventueel aan het einde van het schooljaar restitutie kan plaatsvinden over de niet gevolgde lessen. Heeft u bezwaar tegen de Coronacheck? Dan kunt u dit aangeven bij uw docent en in overleg treden over de mogelijkheden.

 

Brengen en halen

Komt u uw kind brengen of ophalen voor of na de les? Dan vragen we u om, indien mogelijk, buiten te wachten. Is dit niet mogelijk of gewenst? Dan bent u uiteraard welkom in het pand maar moet u wel uw geldige QR-code laten zien.

 

Basisrichtlijnen

 •          Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD. Ook als u al geprikt bent.
 •          Bent u positief getest? En hebt u dus corona? Blijf dan thuis.
 •          Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 •          Geef andere mensen geen hand.
 •          Was vaak en goed uw handen.
 •          Hoest en nies in uw elleboog.

 


Het Klooster is er liever voor iedereen

Liever sluiten we natuurlijk niemand uit bij Het Klooster en profileren we ons als een plek waar iedereen welkom is. Echter kan Het Klooster niet openblijven zonder de landelijke maatregelen op te volgen die gelden voor onze sector.

 

Uw reactie is welkom

Het Klooster wil er voor iedereen zijn en wij hechten waarde aan transparantie. Daarom zijn uw reacties welkom via https://www.kloosterwoerden.nl/klachten-en-suggesties/ en wijzen wij u graag op de volgende websites:

https://www.discriminatie.nl/index.html#/meld_discriminatie/

https://www.kloosterwoerden.nl/klachten-en-suggesties/

https://www.mensenrechten.nl/nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

https://www.rivm.nl/

 


Coronatoegangsbewijs, hoe werkt dat?

Bij binnenkomst in het theater scannen wij uw ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck app kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR code. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig om een voorstelling te kunnen bezoeken. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden. Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Uw coronatoegangsbewijs kunt u op 3 manieren verkrijgen:

1.     Een Vaccinatiebewijs
Met CoronaCheck kunt u van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is kunt u in de app of op de pagina inloggen met uw DigiD. Vanaf 10 juli kunt u 14 dagen nadat u volledig gevaccineerd bent een vaccinatiebewijs aanvragen. Als u er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app.
Op de website www.coronacheck.nl leest u hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2.   Een negatieve testuitslag
U heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: u kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken.

3.    Een herstelbewijs
Heeft u corona gehad en kunt u dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is uw coronatoegangsbewijs. Deze kunt u laten scannen bij de ingang van het evenement. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen smartphone?
Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.
Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Of
Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809. Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur