Nu alle theaters, musea en poppodia gesloten zijn zitten ook alle makers met hun handen in het haar. Om toch te kunnen vervoeren en inspireren hebben we iets leuks bedacht. Het Klooster komt naar jou toe. Vanuit het verlaten Klooster legt Woerdense cabaretière Kiki Schippers online contact met artiesten die nu niet komen spelen. In Kiki’s Klooster Quarantaine delen we verhalen, fragmenten en humor om de Coronacrisis te doorstaan

In de eerste aflevering belt Kiki met Maartje en Kine. Voor de komende weken zijn o.a. Eva Crutzen, Jan Kanis en Glodi Lugungu uitgenodigd. Zij zouden in de periode maart – mei naar Woerden komen.

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert de Woerdense Kiki Schippers ieder publiek. De komende maanden zou ze met haar voorstelling WAAR door het land toeren, maar door de Coronacrisis is alles afgezegd. Dus Kiki zit thuis net als al die andere artiesten. Zonde!

“Om de tijd toch nuttig en prettig door te brengen ga ik de komende weken vanuit dit theater contact leggen met diegene die hier zouden spelen, makers, muzikanten en cabaretiers. Ik ga ze vragen hoe ze zich voelen, hoe ze hun quarantaine doorkomen, misschien bruisen ze wel van de nieuwe ideeën, of zitten ze depressief thuis. Ik ga het uitzoeken.”

 

Online uitzendingen: 

Kiki’s Klooster Quarantaine met Eva Crutzen zie je hier
Kiki’s Klooster Quarantaine met Jan Kanis zie je hier.
Kiki’s Klooster Quarantaine met Glodi Lugungu zie je hier
Kiki’s Klooster Quarantaine met Maartje en Kine zie je hier. 

foto: annemieke van der togt