Hallo Dwarsfluit! (groep 3 en 4)

Cursus omschrijving

De cursus Hallo Dwarsfluit! is voor kinderen uit groep 3 en 4 en sluit aan bij de Hallo Muziek lessen die Het Klooster verzorgt op bijna alle basisscholen in Woerden.

Kinderen uit groep 1 en 2 beginnen op de Nuvo, een lichte kunststof dwarsfluit met aangepast mondstuk. Zit je in groep 3 of 4 dan hebben we speciaal voor jou de flierefluit. Met deze dwarsfluit richten we ons in eerste instantie op de embouchure (de stand van de mond) en toonvorming.

In beide cursussen leer je op speelse wijze de dwarsfluit kennen door middel van liedjes, maar we gaan ook muziekspelletjes doen om het verschil in toonhoogte te leren, de puls te voelen en ritmes te ontdekken. De eerste les krijg je een cd (of usb-kaartje) mee naar huis met alle liedjes die we gaan leren en elke week een overzichtelijk huiswerkblad zodat ook voor het thuisfront duidelijk is wat er elke dag even geoefend kan worden.

De cursus wordt verzorgd door fluitdocent Marion Schopman. Zij werkt al jaren met haar leerlingen via een op de Nederlandse situatie aangepast Suzuki-systeem, een methode speciaal gericht op instrumentaal muziekonderwijs voor de allerjongsten. Na deze cursus kunnen de kinderen doorstromen naar een vervolgcursus of reguliere dwarsfluitlessen.
Voor de duur van de cursus krijgt uw kind een dwarsfluit van Het Klooster in bruikleen. Deze mag mee naar huis om te oefenen en is bij de cursusprijs inbegrepen.

Cursus informatie

Lesdag In overleg
Lestijd In overleg
Start In overleg
Aantal lessen 10
Leeftijd Groep 3 en 4
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Hallo Dwarsfluit! (groep 3 en 4) Dag en tijd in overleg € 90,- (3 termijnen van € 30)
Geen video gevonden.

Marion Schopman

  • Docent muziek/dwarsfluit