Hallo Harp! (groep 3 en 4)

Cursus omschrijving

De cursus Hallo Harp is speciaal voor kinderen uit groep 3 en 4 en sluit aan bij de Hallo Muziek lessen die Het Klooster verzorgt op bijna alle Woerdense basisscholen.

Muziek maken is het leukste dat er is, zeker als je op speelse wijze leert hoe je een prachtig instrument als de harp leert te bespelen.

Meteen in de eerste les gaan we aan de slag met twee handen en 22 snaren.. met heel veel mooie klanken! In 10 lessen leren de leerlingen op een speelse manier hoe zij de harp kunnen laten klinken, er liedjes op kunnen spelen en er verhalen mee kunnen vertellen. We gaan aan de slag met muziekspelletjes, waarbij we werken aan gehoor, gevoel voor ritme, techniek en expressie.

Op deze leeftijd kunnen kinderen echt al harp leren spelen, maar ze kunnen dat niet alleen! Daarvoor hebben ze de hulp van ouders of verzorgers nodig. Elke week krijgen de kinderen een lesbrief mee naar huis waar alle liedjes en opdrachten van die week op staan zodat het ook voor ouders thuis duidelijk is wat de kinderen kunnen oefenen.

De cursus wordt verzorgd door harpdocente Nelleke Post. Nelleke heeft als Hallo Muziekdocent op de basisschool al veel ervaring met het musiceren met jonge kinderen.
Na deze cursus kunnen de kinderen doorstromen naar de reguliere harplessen.
De leerlingen krijgen bij de cursus een troubadourharp van Het Klooster in bruikleen. Deze mogen zij ook mee naar huis nemen. Dit is bij de cursusprijs inbegrepen.

Cursus informatie

Lesdag Woensdag
Lestijd 15.45-16.30 uur
Start 7 september 2022
Aantal lessen 10
Leeftijd Groep 3 en 4
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Hallo Harp! groep 3 en 4 Wo 7 sep. 2022 (15.45-16.30 uur) € 90,- (3 termijnen van € 30)
Geen video gevonden.

Nelleke Post

  • Docent harp