Het Klooster opent de deuren naar de Kelder, de nieuwe plek om muziek te maken op de computer of tablet. Op maandag 14 oktober starten de activiteiten en je bent van harte welkom om mee te doen met de volgende workshops:

Maandag 14 oktober van 16:00-17:00 uur: Muziek maken op je iPad (8-12 jaar)
In deze workshop leer je verschillende mogelijkheden om je iPad te gebruiken als muziekinstrument, van het piano of gitaar spelen op het scherm tot het opnemen van je stem; het is allemaal mogelijk. Op deze manier
zet je je eigen nummers in elkaar. In deze workshop kun je gebruik maken van een iPad van Het Klooster, maar je kunt ook je eigen iPad meenemen, zodat je thuis verder kunt werken. Hiervoor heb je de app Garageband nodig. Via deze link kun je je aanmelden voor de gratis kennismakingsworkshop. 

Maandag 14 oktober 19: 00-20: 00 uur: Muziekproductie (vanaf 12 jaar)
Wil jij je eigen nummers maken op de computer, of wil je bestaande nummers aan elkaar leren mixen als DJ? In deze workshop leer je alles over geluid opnemen, het maken en bewerken van opnames en je leert hoe een nummer is opgebouwd. We werken veel met de programma’s Ableton en Fruity Loops, maar als je een ander programma gebruikt ben je ook van harte welkom. Je kunt computers van Het Klooster gebruiken, maar je kunt ook je eigen laptop meenemen. Via deze link kun je je aanmelden voor de gratis kennismakingsworkshop.

Vanaf 28 oktober (na de herfstvakantie) zijn er op de bovenstaande tijden wekelijks muziekproductielessen. Na de lessen heb je de mogelijkheid
om zelf te werken en naar elkaars producties en inspiraties te luisteren, onder begeleiding van een aantal coaches.


Eén van deze coaches is Daan Vollinga (21), drummer, muziekproducer en student Muziektechnologie aan de HKU.

Daan, hoe ben je begonnen met muziek produceren? 
Ik ben begonnen met het produceren van muziek door een vriend die DJ is en zijn eigen muziek produceerde. Ik was heel benieuwd hoe hij dat precies deed, en bij hem thuis heeft hij mij laten zien hoe hij dat deed. Thuis ben ik meteen zelf aan de slag gegaan en ik doe nog steeds niets liever dan dat.  
 
Hoe doe je het nu, en is dat heel anders? 
Toen ik begon met het produceren van muziek maakte ik vooral dancemuziek. Op dit moment werk ik aan veel verschillende projecten waarbij ik, in tegenstelling tot de elektronische dancemuziek (EDM) die ik eerst produceerde, zoveel mogelijk instrumenten zelf probeer op te nemen. Zo producer ik op dit moment met een vriend muziek die qua stijl richting John Mayer en The 1975 gaat en ik werk zelf aan een album in een soort Indie stijl. 
 
Is het een meerwaarde voor het produceren dat je een muziekinstrument speelt? 
Voor mij is het een meerwaarde dat ik naast het produceren ook muziekinstrumenten bespeel. Door mijn ervaring met drummen weet ik hoe verschillende maatsoorten toegepast kunnen worden en weet ik precies hoe ik een bepaalde ‘feel / groove’ kan creëren binnen een productie. Ook heb ik mezelf aangeleerd om gitaar en toetsen te spelen, zodat ik bepaalde ideeën en melodieën goed kan vertalen naar een muziekstuk / productie.  
In de toekomst zou ik het liefst met een eigen band (bestaande uit vrienden) muziek schrijven en opnemen, om daarna de hele wereld over te touren en onze muziek te delen met de wereld.
 
Wat is je band met het Klooster? 
Ik ga al sinds ik 8 was elke week naar Het Klooster. Eerst had ik hier een jaar gitaarles, maar op een open dag kwam ik erachter dat ik drummen helemaal geweldig vond. Kort daarna heb ik me ingeschreven voor drumles. De afgelopen 6 jaar heb ik meegedaan aan het programma ‘Talent XL’, waarbij verschillende cursisten op Het Klooster bij elkaar komen om een ​​aantal avonden per jaar op treden in verschillende bezettingen met verschillende nummers.
 
Wat vind je van de nieuwe kelder? 
Ik heb de nieuwe kelder pas mogen bewonderen en ze hebben er echt iets heel moois van gemaakt! Het is een geweldige ruimte met oa iMacs, toetsenborden en microfoons. Als deze kelder er was toen ik nog alleen op mijn kamer muziek aan het produceren was, zou ik er elke week heen gaan. 
Ik hoop dat dit een soort ontmoetingsplek / community gaat worden waar verschillende muziekproducers naar toe komen om werk met elkaar te delen, elkaar te inspireren, nieuwe dingen (van elkaar) te leren en misschien zelfs samenwerkingen met elkaar aan te gaan.
 
We hopen je te zien op maandag 14 oktober. Voor meer informatie neem contact op met docent Bram Knol: info@kloosterwoerden.nl