Wij zoeken 6 getalenteerde jongeren (12 – 18 jaar) die het leuk vinden een voorstelling te maken o.l.v. regisseur/theatermaker Sanne Dorrepaal.

  • De voorstelling wordt op 4 mei direct na de herdenking gespeeld.
  • Het thema is de tweede wereldoorlog.
  • Het stuk wordt gebaseerd op interviews met ouderen uit Woerden die de oorlog hebben meegemaakt. 

Heb jij een passie voor toneelspelen? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en dan met name de tweede wereldoorlog? Lijkt het je leuk om voorstelling te maken samen met een regisseur/ theatermaker? Dan is dit project misschien iets voor jou!

We repeteren vanaf 11 januari 2018 iedere donderdagavond van 20:00 tot 21:30 uur op de theaterzolder in Het Klooster en werken toe naar een voorstelling op 4 mei (let op de voorstelling valt in de meivakantie). 

Meld je aan voor de auditie op 22 december, om 16.00 uur via info@kloosterwoerden.nl of bij de receptie van Het Klooster!  

Theater na de Dam
Dit project is een samenwerking met Stichting 4 en 5 mei Woerden in navolging op het  initiatief ‘Theater na de Dam’.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om
21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan 60 voor-stellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun stad of wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling.

Meer info: THEATERNADEDAM.NL