Wij zitten niet stil en passen ons aan om een alternatief Theater na de Dam te maken, juist nu in deze tijd waarin kunst en cultuur ons voed en bewust maakt van dat wat we voelen en beleven.

In 2010 vond de eerste editie van Theater Na de Dam plaats. Nu, 10 jaar later, in het jaar dat in het teken staat van 75 jaar vrijheid is de wereld plotseling ingrijpend veranderd. En juist daarom moeten we samen stilstaan bij het verleden en het heden. Om te beginnen maken 500 jongeren en hun regisseurs in 40 jongerenprojecten door het hele land ‘iets waardevols’: een podcast, een hoorspel of een korte film. Om zo ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien.

Onze jongeren en theatermakers Sanne Dorrepaal en Lara Wakelkamp schakelen door, passen zich aan en zij zijn aan de slag  gegaan om op 4 mei om 16.00 uur een korte film online te kunnen zetten.

De  jongeren hebben spelopdrachten gekregen, zoals: “Hoe is het om alleen te zijn ten tijde van Corona?” Of “Hoe voelt het om beperkt te worden in je vrijheid?” Vragen die ook de geïnterviewde Woerdense ouderen maar al te goed kennen en kunnen beantwoorden. Genoeg materiaal om te verwerken in een online film!

Bekijk de film hier.