Cursus toneelkijken

Is toneel lastig en ingewikkeld? Kunst met een grote K? Helemaal niet!

Cursus omschrijving

In deze unieke cursus wordt het kijken naar toneelvoorstellingen in Het Klooster gecombineerd met een korte workshop vooraf en een gesprek na afloop. Je wordt aan de hand genomen door één van onze theaterdocenten in de wereld van het toneel en leert waar je allemaal op kunt letten en welke keuzes de makers gemaakt hebben. Zo zie en ervaar je meer tijdens de voorstellingen en beleef je toneel anders.

De toneelavonden bestaan uit drie onderdelen. Eerst bespreken we welke verwachtingen we hebben, gaan zelf aan de slag met het thema van de voorstelling en behandelen aspecten van regie en spel. Ook krijgt je handvatten mee om te kijken naar het acteerwerk, de regie, de vormgeving en alles wat erbij komt kijken.

Daarna bekijken we met elkaar de voorstelling in de theaterzaal van Het Klooster. Na de voorstelling bespreken we met elkaar wat we gezien hebben onder het genot van een drankje.

We hebben drie fantastische voorstellingen uitgezocht, verspreid over het jaar. Op donderdag 9 november 2023 gaan we naar de voorstelling ‘Baba’ van Willem Voogd. Een autobiografische voorstelling over zijn eigen Russische oma. Op vrijdag 19 januari 2024 bezoeken we ‘What ever happened to mr. Pete’ van het Zuidelijk Toneel. Een ‘poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens, die in weerwil van wat hij zelf misschien denkt, niet alleen is.’ (Sander Janssens, Theaterkrant 13-2-’22). Ten slotte gaan we op donderdag 11 april naar ‘De Klap III Hulp’ van de Veenfabriek, een tragikomisch muziektheaterstuk.

Elke avond start om 19:00 uur met de workshop. Om 20:15 bekijken we de voorstelling en de nabespreking duurt een half uurtje. Deze cursus is een kans om je kijk op toneel je verbreden, je verbeelding te gebruiken en je ervaringen te delen met anderen.

De prijs is inclusief workshops en nabespreken, tickets voor de voorstellingen en een drankje bij de nazit.

 

 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Cursus toneelkijken € 99,00
Geen video gevonden.
Docent informatie niet beschikbaar.