Oriënteren op Regisseren

Cursus omschrijving

Ben je nieuwsgierig hoe je van een theatertekst een voorstelling maakt?
Heb je vaker gespeeld en wil je wel eens proberen aan de andere kant te staan?

In de cursus Oriënteren op regisseren krijg je in tien lessen inzicht in wat regisseren inhoudt. Docent Remko Weijer gaat tijdens de lessen in op spelbegeleiding, tekstbehandeling, mise-en-scene, dramaturgie en vormgeving. Zo kom je meer te weten over de stappen die je als regisseur doorloopt. Remko Weijer heeft een ruime ervaring als regisseur en dramaturg en heeft gewerkt met volwassenen, kinderen en jongeren.

Deze cursus is geschikt voor diverse volwassenen: ervaren amateurspelers, schrijvers die meer willen weten over hoe een tekst wordt verbeeld en theaterliefhebbers. Maar ook leerkrachten die met hun leerlingen toewerken naar een schoolvoorstelling of groep 8-musical zullen in deze cursus veel opsteken.

Aan de hand van het korte stuk Airmiles van Frank Houtappels (bekend van o.a. ’t Schaep met de vijf pooten en Gooische vrouwen) werken we zo veel mogelijk op de vloer en aan concrete opdrachten, zodat je al spelenderwijs het regisseren ontdekt.

Omdat het kijken naar toneel en het maken van toneel aan elkaar zijn verbonden is een onderdeel van deze cursus is het bezoeken van de theatervoorstelling ‘What ever happened to Mr. Pete?’ van het Zuidelijk Toneel. Dit is op vrijdag 19 januari om 20:15 uur in Het Klooster. Het kaartje is (met korting) verrekend in de cursusprijs.

Cursus informatie

Lesdag Donderdag
Lestijd 20.00-21.45 uur
Start 11 januari 2024
Aantal lessen 10
Leeftijd Volwassenen
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Oriënteren op Regisseren Do 11 jan. 2024 (20.00-21.45 uur) tot 21 jaar € 243,- (3 termijnen van € 81)
Oriënteren op Regisseren Do 11 jan. 2024 (20.00-21.45 uur) vanaf 21 jaar € 312,- (3 termijnen van € 104)
Geen video gevonden.

Remko Weijer

  • Docent Theater