Theaterdag jongeren 12-20 jaar

NIEUW: dompel jezelf een hele dag onder in de wereld van toneelspelen!

 

Cursus omschrijving

Wil jij jezelf een hele dag onderdompelen in de wereld van toneelspelen? Dan is de nieuwe Theaterdag vast iets voor jou! Op zondag 6 oktober 2020 staan het theater en de theaterzolder van 10.00 – 17.00 uur tot onze beschikking. Daar volg je gedurende de dag vier verschillende theaterworkshops onder leiding van diverse theaterdocenten (Sanne Dorrepaal, Niek Dekker en externe gastdocenten).
Leuk voor ervaren spelers die zich graag verder willen ontwikkelen en verdiepen, maar zeker ook interessant voor jongeren die nog geen ervaring hebben met toneelspelen!
We werken deze dag in twee leeftijdsgroepen: 12 t/m 15 jaar en 16 t/m 20 jaar.

Programma workshops:

  1. Improvisatietheater: Hoe kom je tot mooie, betekenisvolle scènes? Vaak ligt de inspiratie om de hoek. Je moet hem alleen even vinden. In deze workshop komen we tot theater vanuit verschillende improvisatie-oefeningen.
  2. Stagefight: Het maken van overtuigende vechtscènes staat centraal in deze workshop. We leren wurgen, slaan, bijten en trappen op een veilige én spectaculaire manier.
  3. Camera-acteren: Er zit een groot verschil tussen het spelen voor een zaal vol mensen en het spelen voor de camera. Het is allebei acteren, je gebruik bij allebei je fysiek, mimiek en stem om emotie over te brengen. De échte verschillen ontdek je in deze workshop.
  4. Bewegingstheater: Je praat wat af de hele dag. Maar soms zegt één blik meer dan al die woorden. Soms betekent één beweging alles. Soms zet één aanraking alles op zijn kop. In deze workshop ga je in op wat een lichaam allemaal kan zeggen.

 Aanmelden vóór 23 september 2019!

 

Cursus informatie

Lesdag Zondag
Lestijd 10.00-17.00 uur
Start 6 oktober 2019
Aantal lessen 1
Leeftijd 12-20 jaar
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Theaterdag Zo 6 okt. 2019 (10.00-17.00 uur) € 20,- (1 termijn € 20)

Sanne Dorrepaal

  • Docent theater

Niek Dekker

  • Docent theater