Theaterproductie 12-14 jaar

Samen een eigen, bijzondere voorstelling maken!

Cursus omschrijving

Deze productiecursus is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten theater te maken. We gaan, onder leiding van theaterdocent Niek Dekker, een voorstelling maken. Soms werken we vanuit een bestaande theatertekst, soms ook niet. Beide vormen van theater maken zijn leuk en leerzaam. Als we niet werken vanuit een bestaande theatertekst, dan gebruiken we onze eigen inspiratiebronnen, dromen, verhalen, scènes uit theaterteksten, fragmenten uit boeken en meer, als uitgangspunt om een voorstelling te maken. Kortom; we gaan theater maken!

In de eerste lessen gaan we in op de basis van theater maken en het spelen van een voorstelling. We maken scènes, gaan bezig met spelbasis en podiumbewustzijn. Hoe verder we komen in het seizoen, hoe meer we onze blik richting op de eindproductie. Omdat er bij het repeteren en maken van een voorstelling meer komt kijken dan bij een reguliere cursus wordt er wel iets extra’s van je verwacht. Bijvoorbeeld dat je er iedere repetitie bent, dat je bereid bent veel en snel te leren en dat je actief en onderzoekend in het repetitieproces staat.

Zin om met een leuke gemotiveerde groep een mooie voorstelling te maken? Meld je dan aan! Deze cursus is zeer geschikt voor jongeren die al eerder theaterles hebben gevolgd, maar staat zeker ook open voor jongeren zonder spelervaring. Alle deelnemers wordt aangeraden om als voorbereiding op de Theaterproductie ook mee te doen met de Theaterdag voor jongeren op zondag 19 september 2021.
Generale repetitie: maandag 20 juni 2022
Voorstellingen: zaterdag 25 juni 2022

Cursus informatie

Lesdag Maandag
Lestijd 18.30-20.00 uur
Start 8 november 2021
Aantal lessen 25
Leeftijd 12-14 jaar
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Theaterproductie 12-14 jaar Ma 8 nov. 2021 (18.30-20.00 uur) € 366,- (6 termijnen van € 61)

Niek Dekker

  • Docent theater