Dwarsfluit

Cursus omschrijving

De dwarsfluit is een blaasinstrument. Vroeger werd deze van hout gemaakt, maar tegenwoordig vooral van zilver of heel soms goud! De dwarsfluitfamilie is groot. Naast de c- of concertfluit hebben we de piccolo (de kleinste dwarsfluit die je boven een heel orkest uit kunt horen), maar ook grotere exemplaren als de alt- en basfluit. Voor de dwarsfluit bestaat enorm veel repertoire om solo (alleen) te kunnen spelen, samen met andere dwarsfluiten, maar ook andere blaas- en strijkinstrumenten en begeleidingsinstrumenten als de piano, harp of gitaar. De dwarsfluit klinkt niet zo hard en dat is fijn voor de buren! In een orkest krijgt de fluit mooie virtuoze partijen en hij zorgt voor het zilveren randje bovenop de strijkersklank. Sommigen denken dat dwarsfluitspelen moeilijk is, maar als je eenmaal de hoek weet waarin je tegen de overkant van het mondgat moet blazen, is de dwarsfluit het makkelijkste van alle blaasinstrumenten!
Speciaal voor kinderen uit groep 2 en 3 is er een voorbereidende cursus dwarsfluit: Hallo Dwarsfluit! Door het aangepaste mondstuk kun je meteen ‘lekker dwars’ liedjes leren spelen. Zit je in groep 4, dan kun je het beste beginnen op de flierefluit, een lichte kunststof dwarsfluit zonder kleppen, waarop je leert hoe je de spiertjes rond je mond gebruikt om jouw eigen toon uit het instrument te krijgen. Vanaf groep 5 kun je starten op de ‘gewone’ dwarsfluit zodat je na een jaar mee kunt spelen in Flautissimo, het leukste fluitensemble van Woerden en omstreken!
Ook als je ouder bent is starten op de dwarsfluit geen enkel probleem. De fluit is een van de lichtste blaasinstrumenten en geeft tijdens het spelen geen druk op hoofd of keel. Er zijn verschillende methodes voor (jong) volwassenen beschikbaar en Het Klooster heeft diverse ensembles van verschillende niveaus om al snel in mee te kunnen spelen.
Speciaal voor kinderen uit groep 2 en 3 is er een voorbereidende cursus dwarsfluit: Hallo Dwarsfluit!

Lesvormen en lesdag/lestijd
Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen.
Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven.
De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten.
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten.
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats.
De lessen starten vanaf maandag 31 augustus 2020, maar starten op een later moment in het seizoen is na overleg vaak ook nog mogelijk.
Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op.
Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht.

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 135,- (3 termijnen van € 45)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 630,- (10 termijnen van € 63)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 279,- (3 termijnen van € 93)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 550,- (10 termijnen van € 55)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 810,- (10 termijnen van € 81)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1070,- (10 termijnen van € 107)

Marion Schopman

  • Docent muziek/dwarsfluit