Piano

Cursus omschrijving

Bijna iedere muziekstijl kan op de piano gespeeld worden. In Het Klooster werken we met een team van 7 pianodocenten waardoor er altijd een docent is waarbij jij je favoriete muziek kunt leren op de piano.
Van Wolfgang Amadeus Mozart en Frédéric Chopin tot Yann Tiersen en Ludovico Einaudi. Ook filmmuziek en uitgeschreven popmuziek kun je bij de ‘klassieke’ pianodocenten leren. Muziek om solo te spelen, maar ook met z’n 2-en of 3-en, of zelfs met meerdere piano’s tegelijkertijd! Samen musiceren met andere instrumenten kan natuurlijk ook. Bij onze ‘klassieke’ pianodocenten Carol Ruiz Gandia, Jan van Grootheest, Mark Beursgens, Emiel Janssen en Angélique Heemsbergen kun je starten vanaf ca. 6 jaar.
Van Dave Brubeck en Keith Jarrett tot Queen en Taylor Swift. Wil je juist meer jazz, rock en popmuziek spelen en naast het noten lezen ook akkoordenschema’s leren en zelf componeren en improviseren, dan kun je terecht bij onze ‘lichte’ pianodocenten Patrick Rugebregt en Ton-Herman Melis. Met deze lessen piano lichte muziek kun je starten vanaf ca. 8 jaar. Als je bij hen les hebt dan is het ook mogelijk om binnen de popzolder  onder leiding van bandcoaches samen te spelen in duo’s en in bands!
Om pianolessen te kunnen volgen heb je thuis een piano nodig. Dit kan een akoestisch instrument zijn (instrument met houten klankkast), of een elektrische piano. Je docent kan waar nodig adviseren bij de aanschaf (of huur) van de piano.

Band & Les
Wil je niet alleen piano leren spelen maar dit ook meteen toepassen door te spelen in een band? Dan is de nieuwe cursus Band & Les vast iets voor jou! De ene week bandles en de andere week pianoles. Kijk voor meer informatie bij de cursus Band & Les!

 

Lesvormen en lesdag/lestijd
Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen.
Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven.
De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten.
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten.
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats.
De lessen starten vanaf maandag 21 augustus 2017, maar starten op een later moment in het seizoen is na overleg vaak ook nog mogelijk.
Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op.
Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht.

Toeslag en Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 126,- (3 termijnen van € 42)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 580,- (10 termijnen van € 58)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 255,- (3 termijnen van € 85)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 500,- (10 termijnen van € 50)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 740,- (10 termijnen van € 74)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 980,- (10 termijnen van € 98)Angélique Heemsbergen

  • Docent piano

Carol Ruiz Gandia

  • Docent piano

Ton-Herman Melis

  • Docent piano

Jan van Grootheest

  • Docent piano

Emiel Janssen

  • Docent piano

Patrick Rugebregt

  • Docent piano

Mark Beursgens

  • Docent piano