Slagwerk

Cursus omschrijving

Drummen in een band, trommelen bij een slagwerkgroep of achter een orkest, swingende ritmes met djembé’s of conga’s: als je het leuk vindt om met ritme te spelen is slagwerk/drums iets voor jou!
Je leert trommelritmes spelen en lezen en swingende drumritmes, zodat je voor je het weet zelf kunt meespelen met je favoriete liedjes! Als je toch iets meer melodie wilt spelen kun je ook xylofoon, vibrafoon of marimba leren.
Slagwerk bestaat uit een groot aantal instrumenten. De bekendste is het drumstel. Dit instrument wordt gebruikt in bijna elk orkest of muziekgroep, zowel in de pop en jazz als in de traditionele en klassieke muziek. Een drumstel bestaat uit meerdere slagwerkinstrumenten zoals snare-drum (kleine trom), bass-drum (grote trom), toms (tenor drums) en cymbals (bekkens).
Bij het slagwerk horen ook de pauken, de xylofoon en percussie-instrumenten als conga’s, bongo’s, djembé, cajon, etc. Teveel om ze allemaal op te noemen. Op bijna al deze instrumenten kun je les krijgen bij Het Klooster.
Vanaf ca. 7 jaar kun je beginnen met het nemen van drum- of slagwerkles. Ook volwassenen kunnen natuurlijk les nemen. Je bent nooit te oud om het te leren.
Vraag de docenten voor meer informatie over de aanschaf van slagwerkinstrumenten.

Lesvormen en lesdag/lestijd
Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen.
Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven.
De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten.
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten.
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats.
De lessen starten vanaf maandag 31 augustus 2020, maar starten op een later moment in het seizoen is na overleg vaak ook nog mogelijk.
Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op.
Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht.
 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 135,- (3 termijnen van € 45)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 630,- (10 termijnen van € 63)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 279,- (3 termijnen van € 93)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 550,- (10 termijnen van € 55)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 810,- (10 termijnen van € 81)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1070,- (10 termijnen van € 107)


Kees de Dreu

  • Docent drums/slagwerk

Bram Knol

  • Docent drums + muziekproductie & Coördinator Popzolder & VO