Modern Jazz 12+

Modern jazz lessen voor jongeren van 12 tot 18 jaar, met (enige) danservaring

Cursus omschrijving

Deze cursus is voor jongeren die het fijn vinden om met plezier en toewijding te werken aan hun techniek binnen de moderne dans en de jazz dans.

In deze cursus ga je je verder verdiepen in de verschillende elementen binnen Modern Jazz. Je leert meer techniek van de verschillende dansstijlen, maar gaat ook aan de slag met de diepere emotie laag in een dans, de kracht die je nodig hebt om te dansen, de dynamische energie die een dans interessant maakt en de flow die de jazz dansstijl typeert.

Iedereen met een intermediate of gevorderd niveau is welkom, ongeacht welke dansachtergrond. Wil je lekker dansen, je meer gaan verdiepen in verschillende stijlen, plezier hebben en durf je danstechnisch de uitdaging aan te gaan? Dan is deze cursus zeker iets voor jou! Twijfel je over het juiste niveau? Kom gewoon een proefles doen. Mocht de docente vinden dat jij in een ander niveau beter past, zal dit besproken worden. Er wordt tijdens de lessen ook toegewerkt naar de danspresentaties op zaterdag  21 en 22 juni 2025 in het Theater. Dit seizoen gaan we in tijdens 1 les met zijn allen naar een dansvoorstelling om ook te zien en te ervaren hoe is het als iemand anders een verhaal met dans verteld. De ticketprijs zit inbegrepen bij de cursusprijs.

Kledingvoorschrift
Kleding: lekker zittende kleding, waar je goed in kan bewegen, zoals een legging of sportbroek met een topje/t-shirt
Schoenen: danssneakers of sportschoenen

Korting bij danscursussen: Bij alle danscursussen van meer dan 15 lessen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een andere dans- of musicalcursus van meer dan 15 lessen volgen bij Het Klooster! De korting wordt gegeven op het laagste tarief.


Deze cursus wordt verzorgd door Caty Wijmans: Caty Wijmans is afgestudeerd aan de Fontys Dans Academy in Tilburg in 2009, met als specialisatie jazz/urban. Onlangs heeft zij de post-HBO-opleiding Muziek, Spel en Beweging voor ouderen afgerond aan de AHK (2022). Bij Het Klooster werkt ze sinds 2014 met jongeren, volwassenen en ouderen. Dat doet ze op scholen, binnen het cursusaanbod dans en musical, bij Kunstmenu zilver en is al coördinator verbonden aan de dansafdeling. Ze heeft zich ontwikkeld tot veelzijdig dansdocent en choreograaf. Haar liefde ligt bij multidisciplinaire producties, zoals de Historische Spelen Woerden.  Buiten haar werkzaamheden in het Klooster heeft zij het gewerkt bij het UCK en DC Utrecht, daarnaast heeft zij verschillende dansprojecten verzorgd op middelbare- en basisscholen. Zij was verbonden aan Hogeschool Windesheim, had haar eigen theatergroep Room en speelde Tommie in Sesamstraat, de musical.

“Geloof in jezelf, dan ben je de mooiste danser die je kan zijn” – Caty Wijmans

 

Cursus informatie

Lesdag Maandag
Lestijd 17.00-18.00 uur
Start 2 september 2024
Aantal lessen 34
Leeftijd 12+
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Modern Jazz 12+ Ma 2 sep. 2024 (17.00-18.00 uur) € 349,- (10 termijnen van € 34,90)

Caty Wijmans

  • Docent dans