Musicalcursus groep 7/8

Musical maken. Beginnen met een script, eindigen met stralen op het podium

Cursus omschrijving

Deze musicalcursus is er voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool die zich helemaal willen uitleven in zingen, dansen en toneelspelen. In de cursus wordt vanuit plezier gewerkt, waarbij drie docenten met de cursisten werken vanuit hun eigen discipline. We werken met elkaar toe naar de musicalvoorstelling die gespeeld wordt aan het einde van het seizoen.  

Door bezig te gaan met zingen, dansen en toneelspelen leren de kinderen samenwerken, stemmen ze af op elkaar en ontwikkelen ze zich in concentratie. Ze ontwikkelen een publieksbewustzijn en het spelen, zingen en dansen vanuit een rol. We werken met vaste teksten, die op maat worden geschreven voor deze groep en kiezen liederen en choreografieën die passen bij de kinderen. In de loop van de cursus werken we toe naar de voorstelling die speelt in het weekend van 9/10/11 mei. 

Drie verschillende docenten werken samen in deze cursus, allemaal vanuit hun eigen discipline. Melissa van Hengstum is de dansdocent voor deze groep, zij ademt musical en weet plezier in bewegen te combineren met speelse en uitdagende choreografieën. Daantje van den Broek is een veelzijdige zangdocent, met ervaring in musical. Niek Dekker is een ervaren regisseur en speldocent. Gezamenlijk zorgen zij voor cursus die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen van deze leeftijdsgroep. 

De cursus omvat 30 lesmomenten. De kinderen krijgen kostuums en spelen in een decor, ontwikkeld door een professionele theatervormgever. Het script, de liederen en choreografieën worden op maat gemaakt voor deze cursisten. De musical wordt gespeeld in onze eigen theaterzaal. 

Kom dus meedoen in deze gevarieerde cursus, leer kinderen kennen die houden van musical en maak met elkaar veel plezier! 

Korting: Bij musicalcursussen van meer dan 15 lessen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een dans- of toneelcursus van meer dan 15 lessen volgen. De korting wordt gegeven op het laagste tarief. 

“Samenwerken en leren luisteren is net zo belangrijk als wat je zelf doet!” 

Niek Dekker 
Niek Dekker is meer dan tien jaar geleden afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem als theaterdocent. Hij heeft gespeeld op verschillende theaterfestivals met eigen voorstellingen. Hij heeft theater gemaakt met gepassioneerde amateurspelers, professionele acteurs en ‘kinderen met uitdagingen’. Hij heeft toneel geschreven voor verschillende groepen en gezelschappen. 

Inmiddels woont Niek in Woerden en is Het Klooster zijn tweede huis geworden. Hij geeft drama op basisscholen, toneelles aan kinderen en volwassenen, spelles bij musical en is als coördinator betrokken bij vele bijzondere projecten en producties.  

Zijn kracht ligt bij het werken met zelfgeschreven of bewerkte teksten. Zijn voorstellingen hebben humor en energie. Zijn lessen daarentegen… 

Melissa van Hengstum 
Melissa van Hengstum studeert af aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Daarvoor heeft ze de Academie voor Theaterperformance in Utrecht afgerond.  Ze is een veelzijdige musicalacteur en staat komend seizoen ook zelf op de planken. 

Melissa is zelf cursist geweest in Het Klooster en heeft afgelopen jaren al mooie choreografieën mogen maken voor de musicalklassen. Daarnaast heeft ze ook gechoreografeerd bij musicalvereniging Sterallures.  

Vanuit haar eigen ervaring als performer is ze een zeer bekwame dansdocent. Ze werkt altijd vol passie en overgave en brengt dat ook graag over op de cursisten.

Daantje van den Broek 
Daantje van den Broek is al van jongs af aan bezig met muziek. Ze heeft de vooropleiding Muziektheater bij Codarts Rotterdam gevolgd en studeerde in 2022 af als Docent Muziek met als primair instrument Zang. Momenteel is ze bezig met een specialisatie tot master teacher bij het Universal Voice Institute. 

Bij Het Klooster geeft ze muziekles op basisscholen, in het voorschoolse muziekonderwijs en verzorgt ze de zanglessen bij de musicalgroepen. Daarnaast is ze werkzaam bij verschillende koren en geeft ze zangles bij vocalgroups en musicalgroepen. 

In haar lessen staan plezier en nieuwsgierigheid voorop. Daarom probeert ze in de les altijd op zoek te gaan naar nieuwe dingen om te proberen of het versterken van de kennis die de cursisten al hebben. Je bent nooit uitgeleerd en dat is juist het leuke! 

Cursus informatie

Lesdag Woensdag
Lestijd 16.45-18.00 uur
Start 11 september 2024
Aantal lessen 30
Leeftijd Groep 7/8
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Musicalcursus groep 7/8 Wo 11 sep. 2024 (16.45-18.00 uur) € 465,- (10 termijnen van € 46,50)Niek Dekker

  • Docent theater

Daantje van den Broek

  • Docent

Melissa van Hengstum

  • Docent Dans