Basgitaar

Cursus omschrijving

Het laagst klinkende instrument in de band, een kruising tussen een gitaar en een contrabas, met meestal vier dikke snaren. De basgitaar is in vrijwel alle moderne muziekstijlen toepasbaar, in alle soorten popmuziek, maar ook in jazz, latin, wereldmuziek, gospel en avant garde, en is onmisbaar in de meeste bands. Basgitaristen kunnen dan ook al snel terecht in een groot aantal bands en ensembles, zowel binnen als buiten Het Klooster. 

Veel bassisten zijn door de jaren heen beroemd geworden om hun opvallende spel. Denk aan Paul McCartney, John Entwistle, Sting, Flea, Marcus Miller en Jaco Pastorius. 

De basgitaar is een vrij groot instrument maar gelukkig zijn er voor leerlingen die nog niet zo groot zijn ook kleinere basgitaren in de handel, de zogenaamde short scale instrumenten. Toch is het aan te raden eerst zo’n instrument uit te proberen als je wat kleiner bent, zodat je zeker weet dat het instrument bij je past. 

Startleeftijd: jonge kinderen die zich aangetrokken voelen tot de bas zijn meestal ook prima in staat om hier les op te nemen. De meesten beginnen echter met basgitaar als ze 12 jaar of ouder zijn. 

Naast de baslessen kunnen cursisten ervaring opdoen met samenspelen door deel te nemen aan: 

– Bandles 
– Bandprojecten 
– Jamsessies 
 

Lesvormen en lesdag/lestijd 

Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen. 
Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven. De kosten van een eventuele proefles vervallen als na de proefles vervolglessen worden afgenomen.  

De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten. 
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten. 
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats. 

De lessen starten vanaf maandag 26 augustus 2024, maar na overleg kun je ook beginnen op een later moment in het seizoen. 

Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op. Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht. 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 159,- (3 termijnen van € 53)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 750,- (10 termijnen van € 75)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 336,- (3 termijnen van € 112)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 660,- (10 termijnen van € 66 of 5 termijnen van € 132)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 970,- (10 termijnen van € 97 of 5 termijnen van € 194)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1290,- (10 termijnen van € 129)

Harm van Sleen

  • Docent bas/muziektheorie