Dwarsfluit

Cursus omschrijving

De dwarsfluit is een blaasinstrument. Vroeger was de dwarsfluit van hout gemaakt. Daarom hoort de dwarsfluit nog steeds bij de houtblazers.
Er bestaan veel soorten dwarsfluiten. We hebben de ‘gewone’ dwarsfluit, maar ook de piccolo. Dit is een heel klein dwarsfluitje dat het hardst kan van het hele orkest. Er zijn ook grotere dwarsfluiten. Omdat ze zo groot zijn hebben ze het voorste gedeelte in een bochtje gemaakt zodat je er toch bij kunt met je handen.
Dwarsfluit kun je met heel veel andere instrumenten combineren: met dwarsfluiten zelf natuurlijk, ook de hele grote. Je krijgt dan een fluitorkest. Maar we kunnen ook heel goed alleen spelen (solo) of met een ander instrument zoals de piano, harp of gitaar (duo). De dwarsfluit klinkt niet zo hard. Fijn voor de buren! In het orkest mogen wij vaak de hoogste noten spelen zodat je ons fijn boven de andere instrumenten uit hoort.
Sommigen denken dat dwarsfluiten heel moeilijk is, maar als je eenmaal de hoek weet waarin je tegen de overkant van het mondgat moet blazen, is het het makkelijkste instrument van alle blazers!
Speciaal voor jonge kinderen uit groep 3 & 4 is er de Flierefluit. Dit is een kleine dwarsfluit zonder kleppen. Hij is licht, niet kapot te krijgen en net als de ‘echte’ fluit lekker dwars!

Lesvormen en lesdag/lestijd

Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen.
Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven.
De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten.
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten.
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats.
De lessen starten vanaf maandag 2 september 2019, maar starten op een later moment in het seizoen is na overleg vaak ook nog mogelijk.
Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op.
Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht.

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 132,- (3 termijnen van € 44)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 610,- (10 termijnen van € 61)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 270,- (3 termijnen van € 90)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 530,- (10 termijnen van € 53)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 780,- (10 termijnen van € 78)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1040,- (10 termijnen van € 104)

Marion Schopman

  • Docent muziek/dwarsfluit