Hallo Cello! (groep 2 en 3)

 

 

Cursus omschrijving

De cursus Hallo Cello is speciaal voor kinderen uit groep 2 en 3 en sluit aan bij de Hallo Muziek lessen die Het Klooster verzorgt op bijna alle Woerdense basisscholen.

Al bij de eerste les krijgen de kinderen hun cello in handen! We beginnen met onze rechterhand pizzicato, plukken en tokkelen op de snaren en daarna gaan we met de strijkstok op de losse snaren leren strijken. Lukt dat, dan komt ook de linkerhand erbij.
Met allerlei muziekspelletjes werken we aan het gehoor en het gevoel voor ritme.

Op deze leeftijd kunnen kinderen echt al cello leren spelen, maar ze kunnen dat niet alleen! Daarvoor hebben ze de hulp van ouders of verzorgers nodig. Elke week krijgen de kinderen een lesbrief mee naar huis waar alle liedjes en oefeningetjes van die week op staan zodat het ook voor ouders thuis duidelijk is wat de kinderen kunnen oefenen.

De cursus wordt verzorgd door cellodocente Annemarieke Lottman. Annemarieke heeft als Hallo Muziekdocent op de basisschool al veel ervaring met het musiceren met jonge kinderen.

Na deze cursus kunnen de kinderen doorstromen naar de reguliere cellolessen.
De kinderen krijgen bij de cursus een cello van Het Klooster in bruikleen. Deze mogen zij ook mee naar huis nemen. Dit is bij de cursusprijs inbegrepen.

Cursus informatie

Lesdag Donderdag
Lestijd 15.45-16.30 uur
Start 8 september 2022
Aantal lessen 10
Leeftijd Groep 2 en 3
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Hallo Cello! (groep 2 en 3) Do 8 sep. 2022 (15.45-16.30 uur) € 90,- (3 termijnen van € 30)
Geen video gevonden.

Annemarieke Lottman

  • Docent cello