Musicalproductie Volwassenen

Ervaar de ultieme vrijdagavond op Het Klooster. Musical: dansen, acteren, zingen én gezelligheid. 

 

Cursus omschrijving

Hou je van musical? Geniet je ervan om te zingen, dansen en acteren en heb je zin om met een groep enthousiaste mensen elke vrijdagavond aan de slag te gaan? Dan moet je bij de Musicalproductie voor volwassenen zijn.     

In de eerste lessen staat het kennismaken met elkaar en de basis van spel, zang en dans centraal. Daarna zal de focus snel gelegd worden op het maken van de voorstelling. Hard werken en toegewijd zijn aan het repetitieproces gaat goed samen met heel veel plezier hebben met elkaar en het stralen in een hele toffe voorstelling!     

Dansdocent Caty Wijmans neemt je mee in haar theatrale en energieke choreografieën. Zangdocent Suzanne de Jong begeleidt je in het technisch én overtuigend zingen. Speldocent en regisseur Jimmy Plooij helpt je in de staging en begeleidt het samenspel, personage en tekstbehandeling. 

Voor het cursustarief krijg je: 30 lesmomenten van twee uur (vorige seizoenen 1,5 uur), waarvan het optreden in de theaterzaal in het weekend van 17/18 mei. Daarnaast krijg je kostuums, decor en rekwisieten door een professionele theatervormgever. Het script wordt speciaal bewerkt op maat van de groep. En je krijgt bovenal kundige begeleiding van inspirerende docenten.  

Verder is onderdeel van deze cursus het bezoeken van de musical ‘The last five years’. Dit is op vrijdag 4 oktober 2024 om 20:15 uur in de theaterzaal van Het Klooster. Het kaartje is (met korting) verrekend in de cursusprijs. 

Deze cursus is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Mensen met veel ervaring of mensen die hun eerste musical gaan spelen, iedereen is welkom. De docenten zullen voor elke cursist een passende plek vinden in deze musicalproductie. 

Korting: Bij musicalcursussen van meer dan 15 lessen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een dans- of toneelcursus van meer dan 15 lessen volgen. De korting wordt gegeven op het laagste tarief. 

“Alles is theater. En alles kan musical worden.” 

Jimmy Plooij 
Jimmy Plooij heeft ruime ervaring met regisseren en doceren van cursussen toneel en musical. Hij is sinds 1999 actief als docent en maker bij Het Klooster. Hij is in die hoedanigheid vanaf 2010 regisseur en schrijver bij de Historische Spelen Woerden (onder andere ‘De Boogmaker’ en ‘De dagen van Han’). 

Binnen Het Klooster is hij de laatste jaren actief als regisseur en speldocent van de volwassenmusical. Daarnaast heeft hij diverse ‘grote zaal musicals’ als ’Aïda’, ‘Belle en het Beest’, ‘Guys and Dolls’, ‘Chess’ en ‘Man van la Mancha’ geregisseerd bij onder andere Theater de Stoep in Spijkenisse, musicalvereniging Starlight Boulevard en Stichting Karakter in Utrecht.  

Spelplezier en het ontwikkelen van het talent dat iedereen met zich meedraagt, staan bij Jimmy voorop.

Suzanne de Jong 
Suzanne de Jong is afgestudeerd muziekdocent aan het Conservatorium van Utrecht. Bij Het Klooster is ze werkzaam als zangdocent bij de musicalproductie volwassen.  

Daarnaast werkt ze op een middelbare school als muziekdocent en heeft ze muziekles gegeven op basisscholen, koren gedirigeerd en zangles gegeven.  

Musical is haar passie, dat wilde ze graag buiten het klaslokaal gaan vervullen. Ze wordt warm van het (meerstemmig) zingen.  

Het mooiste aan haar werk vindt ze als de cursisten echt boven zichzelf uitstijgen en verbaasd zijn over wat zij hebben neergezet. Dat zijn de magische momenten die ze in haar lessen wil creëren. 

Caty Wijmans 
Caty Wijmans is afgestudeerd aan de Fontys Dans Academy in Tilburg in 2009, met als specialisatie jazz/urban. Onlangs heeft zij de post-HBO-opleiding Muziek, Spel en Beweging voor ouderen afgerond aan de AHK (2022).  

Bij Het Klooster werkt ze sinds 2014 met jongeren, volwassenen en ouderen. Dat doet ze op scholen, binnen het cursusaanbod dans en musical, bij Kunstmenu zilver en is al coördinator verbonden aan de dansafdeling. Ze heeft zich ontwikkeld tot veelzijdig dansdocent en choreograaf. Haar liefde ligt bij multidisciplinaire producties, zoals de Historische Spelen Woerden. 

Buiten haar werkzaamheden in het Klooster heeft zij het gewerkt bij het UCK en DC Utrecht, daarnaast heeft zij verschillende dansprojecten verzorgd op middelbare- en basisscholen. Zij was verbonden aan Hogeschool Windesheim, had haar eigen theatergroep Room en speelde Tommie in Sesamstraat, de musical. 

Cursus informatie

Lesdag Vrijdag
Lestijd 20.00-22.00 uur
Start 13 september 2024
Aantal lessen 30
Leeftijd vanaf 18 jaar
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Musicalproductie Volwassenen Vr 13 sep. 2024 (20.00-22.00 uur) tot 21 jaar € 525,- (10 termijnen van € 52,50)
Musicalproductie Volwassenen Vr 13 sep. 2024 (20.00-22.00 uur) vanaf 21 jaar € 635,- (10 termijnen van € 63,50)Jimmy Plooij

  • Docent theater

Caty Wijmans

  • Docent dans

Suzanne de Jong

  • Docent Zang