Piano

Cursus omschrijving

Bijna iedere muziekstijl kan op de piano gespeeld worden. In Het Klooster werken we met een team van 8 pianodocenten waardoor er altijd een docent is waarbij jij je favoriete muziek kunt leren op de piano. 

Van Mozart en Chopin tot Tiersen en Einaudi. Ook filmmuziek en uitgeschreven popmuziek kun je bij de ‘klassieke’ pianodocenten leren. Muziek om solo te spelen, maar ook met z’n 2-en of 3-en, of zelfs met meerdere piano’s tegelijkertijd! Samen musiceren met andere instrumenten kan natuurlijk ook. Bij onze ‘klassieke’ pianodocenten Ana Bernabeu, Mark Beursgens, Jan van Grootheest, José Retra en Cengiz Gurses kun je starten vanaf ca. 6 jaar. Ben je 3 jaar dan kun je beginnen met pianolessen bij Carol Ruiz Gandia. 

Van Brubeck en Jarrett tot Queen en Taylor Swift. Wil je juist meer jazz, rock en popmuziek spelen en naast het noten lezen ook akkoordenschema’s leren en zelf componeren en improviseren, dan kun je terecht bij onze ‘lichte’ pianodocenten Jan Geijtenbeek en Anton de Bruin. Met deze lessen piano lichte muziek kun je starten vanaf ca. 8 jaar. Als je bij hen les hebt dan is het ook mogelijk om binnen de popzolder onder leiding van bandcoaches samen te spelen in duo’s en in bands! 

Nieuw!: Peutermuziek Piano  
Vanaf dit seizoen presenteert Het Klooster Peutermuziek Piano waarbij uw (klein)kind spelenderwijs leert kennismaken met de piano. De eerste instrumentale muzieklessen speciaal voor peuter en (groot)ouder samen! 

Om pianolessen te kunnen volgen heb je thuis een piano nodig. Dit kan een akoestisch instrument zijn (instrument met houten klankkast), of een elektrische piano. Je docent kan waar nodig adviseren bij de aanschaf (of huur) van de piano. 

Speciaal voor kinderen uit groep 2 en 3 is er een voorbereidende cursus piano: Hallo Piano! Gegeven door pianodocent Ana Bernabeu. 

Naast de pianolessen kunnen cursisten ervaring opdoen met samenspelen door deel te nemen aan onze ensembles: 
– Het Cappuccino Orkest (vanaf 50 jaar) 
– Kamermuziek Ensembles (gevorderd niveau) 
– Bandles 
– Bandprojecten 
– Jamsessies 

Speciaal voor liefhebbers voor ‘oude muziek’ presenteert Het Klooster vanaf dit seizoen de afdeling Oude Muziek. Leer musiceren op/met authentieke instrumenten of leer op moderne instrumenten de historische uitvoeringspraktijk. 

Interesse? Schrijf je dan nu in voor een cursus kamermuziek o.v.v. Oude Muziek. 

 

Lesvormen en lesdag/lestijd 

Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen. 

Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven. De kosten van een eventuele proefles vervallen als na de proefles vervolglessen worden afgenomen.  

De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten. 
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten. 
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats. 

De lessen starten vanaf maandag 26 augustus 2024, maar na overleg kun je ook beginnen op een later moment in het seizoen. 

Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op. Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht. 

Nu ook lessen in Harmelen 

Op donderdag geeft pianodocent Mark Beursgens pianoles in KBs de Notenbalk in Harmelen. Wil je les in Harmelen? Vermeld dit dan bij “opmerkingen” op het inschrijfformulier. 

 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 159,- (3 termijnen van € 53)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 750,- (10 termijnen van € 75)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 336,- (3 termijnen van € 112)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 660,- (10 termijnen van € 66 of 5 termijnen van € 132)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 970,- (10 termijnen van € 97 of 5 termijnen van € 194)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1290,- (10 termijnen van € 129)

José Retra

  • Docent Muziek / Piano

Carol Ruiz Gandia

  • Docent piano

Jan van Grootheest

  • Docent piano

Mark Beursgens

  • Docent piano

Ana Belen Martin Bernabeu

  • Docent piano

Jan Geijtenbeek

  • Docent piano/toetsen

Cengiz Gurses

  • Docent Piano

Lucie de Saint Vincent

  • Docent Piano

Anton de Bruin

  • Pianodocent