Saxofoon

Cursus omschrijving

De saxofoon is uitgevonden in 1840 door Adolph Sax en is sindsdien niet meer weg te denken uit de wereld van de muziek. Het instrument is enorm populair omdat het in bijna alle muziekstijlen wordt gebruikt. Of je nu pop, jazz, klassiek, film- of wereldmuziek speelt, je komt de saxofoon overal tegen. 

We kennen gelukkig vele beroemde saxofonisten die voor ons vaak een voorbeeld zijn. Uit de lichte muziek zijn dat bijvoorbeeld Charlie Parker, Michael Brecker en David Sanborn. Ook in Nederland kennen we grote namen als Candy Dulfer, Hans Dulfer en Benjamin Herman. 

De saxofoon bestaat uit een hele familie: van sopranino (heel klein en hoog) tot contrabas (heel groot en laag). De saxofoons die het meest bespeeld worden zijn de sopraan-, alt-, tenor- en de baritonsaxofoon. 
De meeste leerlingen die beginnen met lessen op de saxofoon starten op een altsaxofoon. Deze sax is voor de meeste mensen goed te hanteren. Mocht je over willen stappen op een andere saxofoon dan kan dat altijd. De grepen zijn op iedere sax hetzelfde. 

Gelukkig is er voor iedereen een passende saxofoon. Zo hebben we voor hele jonge kinderen een kleine maat saxofoon waardoor je goed bij de kleppen kan. 

Dus meld je aan voor een proefles of een kennismakingscursus en dan kijken we samen welke saxofoon het beste bij jou past! 

Naast de saxofoonlessen kunnen cursisten ervaring opdoen met samenspelen door deel te nemen aan onze ensembles: 

– vanaf 4de jaar les: Het Klooster Jeugdorkest (10-18 jaar) 
– Supersax (gevorderd niveau)  
– Big Band (gevorderd niveau) 
– Het Cappuccino Orkest (licht gevorderd niveau, vanaf 50 jaar) 
– Kamermuziek Ensembles (gevorderd niveau) 

 

Lesvormen en lesdag/lestijd 

Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen. 
Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven. De kosten van een eventuele proefles vervallen als na de proefles vervolglessen worden afgenomen.  

De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten. 
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten. 
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats. 

De lessen starten vanaf maandag 26 augustus 2024, maar na overleg kun je ook beginnen op een later moment in het seizoen. 

Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op. Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht. 

 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 159,- (3 termijnen van € 53)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 750,- (10 termijnen van € 75)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 336,- (3 termijnen van € 112)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 660,- (10 termijnen van € 66 of 5 termijnen van € 132)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 970,- (10 termijnen van € 97 of 5 termijnen van € 194)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1290,- (10 termijnen van € 129)

Casper Dik

  • Docent saxofoon