Slagwerk

Cursus omschrijving

Vind jij het leuk om met ritme bezig te zijn, wil je graag drummen in een band, trommelen in een slagwerkgroep of swingende Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes leren? 
Dan is slagwerk iets voor jou! 

Bij het Klooster kun je terecht voor drumles en lessen op alle andere slagwerk- en percussie-instrumenten. 

In bijna elk orkest, band of ensemble zie je een drumstel. De drummer is de motor van een band; hij of zij zorgt dat de band in het ritme blijft spelen. In de drumlessen worden er verschillende methodes en oefeningen gebruikt, en er wordt veel met muziek gespeeld. Zo leer je al snel om mee te spelen met je favoriete nummers. In de lessen komen veel verschillende muziekstijlen aan bod; van pop tot rock, van funk tot metal, van jazz tot latin. De lessen worden helemaal afgestemd op jouw behoefte. Naast de lessen worden er ieder jaar samenspeelprojecten en presentaties georganiseerd waar je in je eigen band kan laten horen wat je hebt geleerd. 

Het drumstel bestaat uit meerdere slaginstrumenten: de bass-drum, de snaredrum (kleine trom), toms en bekkens. Bij het slagwerk hoort ook het melodisch slagwerk: de pauken, de marimba, xylofoon en vibrafoon. Dan zijn er nog de percussie-instrumenten uit de hele wereld: conga’s, bongo’s, djembé’s, cajons, surdo’s en nog veel meer. Op al deze instrumenten kun je les krijgen bij Het Klooster. 

Vanaf ca. 7 jaar kun je beginnen met drum- of slagwerkles. Ook volwassenen kunnen natuurlijk les nemen. Je bent nooit te oud om te leren! Vraag de docenten voor meer informatie over de aanschaf van een instrument. 

Naast de slagwerklessen kunnen cursisten ervaring opdoen met samenspelen door deel te nemen aan onze ensembles: 

– Bandles 
– Bandprojecten 
– Slagwerkgroep JR 
– Jamsessies 
 
Lesvormen en lesdag/lestijd 

Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen. 

Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven. De kosten van een eventuele proefles vervallen als na de proefles vervolglessen worden afgenomen.  

De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten. 
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten. 
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats. 

De lessen starten vanaf maandag 26 augustus 2024, maar na overleg kun je ook beginnen op een later moment in het seizoen. 

Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op. Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht. 

 

 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. vanaf 21 jaar € 15,-
Kennismakingscursus (zie info) vanaf 21 jaar € 210,- (3 termijnen van € 70)
Groepsles 36 lessen (zie info) vanaf 21 jaar € 950,- (10 termijnen van € 95)
Individuele les 9 x 30 min. vanaf 21 jaar € 432,- (3 termijnen van € 144)
Individuele les 18 x 30 min. vanaf 21 jaar € 845,- (10 termijnen van € 84,50 of 5 termijnen van € 169)
Individuele les 18 x 45 min. vanaf 21 jaar € 1230,- (10 termijnen van € 123 of 5 termijnen van € 246)
Individuele les 36 x 30 min. vanaf 21 jaar € 1580,- (10 termijnen van € 158)


Kees de Dreu

  • Docent drums/slagwerk

Bram Knol

  • Docent drums + muziekproductie & Coördinator Popzolder & VO