We hebben een prachtig en zeer uitgebreid aanbod aan koren, bands, ensembles en orkesten! Voor iedere cursist, op ieder instrument en op ieder spelniveau (vanaf het tweede jaar les) hebben we een passend aanbod.

Cursisten die al instrumentale les of zangles volgen bij Het Klooster krijgen 50% korting op het tarief voor onze koren, bands, ensembles en orkesten.

De eerste les is tevens een proefles. 


> ZAAGSEL

Strijkorkest vanaf 2e jaar les, 6 – 12 jaar

Kun je alle vingers van je linkerhand goed gebruiken? Doe dan mee in dit kleine orkest voor jonge violisten en cellisten! We strijken en plukken er vrolijk op los. We spelen leuke stukken en natuurlijk gaan we ook weer regelmatig optreden.

 

> TOETSEN EN BLAZEN

Blaasorkest vanaf 2e jaar les, 8 – 12 jaar

Speel je fluit, klarinet, hobo, fagot, trompet, saxofoon of piano? Grijp dan je kans en doe mee met het ensemble Toetsen en Blazen. Wat is er per slot leuker dan samen musiceren! We spelen allemaal verschillende stukken en natuurlijk mag je zelf ook suggesties doen, kom maar op!

 

> KLOOSTER JEUGDORKEST

Orkest vanaf 4e jaar les, 10 – 18 jaar

Het Klooster Jeugdorkest bestaat uit strijkers, blazers, een ritmesectie en zang. Het repertoire is zeer veelzijdig. Zo speelt het jeugdorkest popmuziek, filmmuziek, klassieke muziek en cross-overs tussen de verschillende genres!

 

> SLAGWERKGROEP JR

Licht gevorderd niveau, 10 – 14 jaar

Onze slagwerkgroep voor jongeren is inmiddels een begrip geworden binnen en buiten Het Klooster. Onder leiding van een ervaren docent wordt er toegewerkt naar spectaculaire optredens.

 

> POPBANDS, BANDLES &  BAND COACHING

Alle leeftijden en alle niveaus vanaf 2e jaar les

Zing je of speel je een instrument en wil je graag in een band spelen? Schrijf je dan in voor één van de bandjes van de Popzolder. Gedurende het jaar zijn er een aantal momenten waarop je kunt optreden met je band, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Popzolder Festival, in de theaterzaal of op één van de podia in de stad.

 

> KAMERMUZIEK ENSEMBLES

Gevorderd niveau, jongeren en volwassenen

Van strijkkwartet tot blaaskwintet, van pianotrio tot heterogeen ensemble met zang, alles is mogelijk. Verschillende klassieke stijlperiodes kunnen aan bod komen: van Renaissance tot Romantiek, van Barok tot Hedendaags.

 

> SUPERSAX

Saxofoonensemble voor gevorderden, jongeren en volwassenen

Supersax, een saxofoonensemble dat al jaren uit enthousiaste saxofonisten bestaat. Er is plek voor sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, bariton-, en bassaxofoon, kortom de gehele saxofoonfamilie. Speel je op een gevorderd niveau en maak je graag in een leuke groep saxofonisten muziek, dan is dit ensemble beslist iets voor jou.

 

> KLOOSTER BIG BAND

Gevorderd niveau, jongeren en volwassenen

De instrumentale bezetting van de Big Band bestaat uit alt-, tenor- en baritonsaxofoon, trompet, trombone, toetsen, bas, gitaar, drums en percussie. Het Big Band repertoire kent een enorme variatie aan stijlen, van traditionele jazz en swing tot latin, funk en zelfs pop en rockmuziek. Alle stijlen laten we voorbij komen.

 

> JABBEYZZ

Jazzcombo, gevorderd niveau, volwassenen

Zwoele latin stukken met een hippe beat en stevige popsongs in een relaxte jazzsfeer. Lijkt je dit wat? Schrijf je dan in voor het Jazzcombo van Het Klooster!

 

> BLUEGRASS ENSEMBLE

Licht gevorderd niveau, jongeren & volwassenen 

Het Bluegrass Ensemble is een groepje speciaal voor akoestische snaarinstrumenten en zang, helemaal gefocust op de Amerikaanse country-gerelateerde stijl. In bluegrass wordt veelal gebruik gemaakt van instrumenten als de Mandoline, banjo, gitaar, viool, contrabas en dobro. Onder begeleiding van basdocent en multi-instrumentalist Harm van Sleen leer je samen te spelen binnen het genre. Gedurende het jaar zijn er een aantal momenten waarop het ensemble optreedt, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Popzolder Festival, in de theaterzaal of op één van de podia in de stad.

 

> CAPPUCCINO ORKEST

Gezelligheidsorkest voor 50 plus

Onder de bezielende leiding van fagotdocente en dirigente Jantine Veenstra speelt het Cappuccino Orkest zeer veelzijdig repertoire: klassiek, musical, opera en filmmuziek.

 


> CLOSE HARMONY PROJECTKOOR

Volwassenen, gevorderd niveau

Voor de gevorderde zanger met ervaring met koorzang en/of close harmony die in staat is om zijn/haar eigen partij goed vast te houden bij het meerstemmig zingen. Korte projecten waarbij in 3 repetities naar een uitvoering wordt toegewerkt

 

> KLOOSTER POPKOOR

Volwassenen, licht gevorderd niveau

Wekelijks zingen en swingen! Het Klooster Popkoor zingt een gevarieerde mix van popnummers en werkt toe naar een aantal optredens per jaar. Naast de gezelligheid wordt er hard gewerkt aan het instuderen van driestemmige arrangementen.

 

> NIEUW: CAPPUCCINO KOOR

Gezelligheidskoor voor 60 plus

Bent u 60+ en houdt u van zingen, mooi koorrepertoire en een fijne sfeer met andere zangliefhebbers? Dan bent u van harte welkom.


> JAMSESSIES IN DE FOYER

Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert onze Popzolder een jamsessie in de foyer van Het Klooster. Docenten en cursisten die samen muziek maken in een ongedwongen en gezellige sfeer