Cabaret

Durf je eigen humor serieus te nemen.

Cursus omschrijving

Voor wie een nieuwe kant van zichzelf wil ontdekken, voor wie bij zichzelf een klein komisch vlammetje voelt en voor wie droomt van het ontwikkelen van zijn/haar schrijftalent biedt het Klooster dit jaar de cursus Cabaret voor beginners aan.

In een kleine groep werken we stapsgewijs in zes weken aan het ontwikkelen van je eigen materiaal. Docent Caresse Donks neemt je mee in het ontwikkelen van je eigen verhaal op je eigen humoristische manier. Daarnaast geeft ze handvatten hoe je dat op een zo goed mogelijke manier kunt presenteren.

Of je nou komische liederen wil schrijven zoals Brigitte Kaandorp en Kees Torn dat doen. Of je je grappen net zo scherp wilt maken als Theo Maassen en Peter Pannekoek. Of dat je je maatschappijkritische kant naar voren wilt brengen zoals Freek de Jonge doet. Of wellicht houd je van de veelzijdigheid en ongeremdheid van Andre van Duin? Er is ruimte voor iedereen in deze cursus.

Onderdeel van deze cursus is het bezoek van de cabaretvoorstelling ‘Toen eindelijk alles lukte’ van Maarten Westra op vrijdag 2 februari om 20:15 uur in de theaterzaal van Het Klooster. Door met elkaar deze voorstelling te bekijken en na te bespreken, leer je met andere ogen kijken naar het ontwikkelen van het eigen materiaal. Het kaartje is (met korting) verrekend in de cursusprijs.

Caresse Donks studeerde onder leiding van Minou Bosua (De Bloeiende Maagden) en Emiel de Jonge (cabaretgroep Schudden) in 2014 af aan De Koningstheateracademie – Bachelor of Cabaret.
Cabaretiers Pieter Derks, Leo Alkemade en Katinka Polderman gingen haar voor. Na haar minor acteren aan de Maggie Flanigan Studio in NYC is ze nu werkzaam als acteur, regisseur en schrijver bij verschillende theatergezelschappen.

Cursus informatie

Lesdag Woensdag
Lestijd 20.15-21.45 uur
Start 10 januari 2024
Aantal lessen 6
Leeftijd Volwassenen
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Cabaret Wo 10 jan. 2024 (20.15-21.45 uur) tot 21 jaar € 130,- (2 termijnen van € 65)
Cabaret Wo 10 jan. 2024 (20.15-21.45 uur) vanaf 21 jaar € 166,- (2 termijnen van € 83)
Geen video gevonden.

Caresse Donks

  • Docent theater & musical