Presenteren met theatertechnieken

Een korte cursus van 5 lessen!

Cursus omschrijving

Met behulp van technieken die worden gebruikt in het theater op een andere manier kijken naar hoe jij je presenteert. Hoe kun je authentiek blijven en krachtig overkomen? Hoe ga je om met je stem en lichaamstaal? Theaterdocent Jimmy Plooij geeft je tips & trics om beter te kunnen presenteren. De cursus is interessant voor beginners, maar ook voor gevorderden. Dat komt door de bijzondere insteek. Theater is presenteren vanuit een alsof situatie. Je leert als acteur en theatermaker technieken om een publiek te bespelen en mee te nemen naar een andere ‘wereld’. In een niet theatrale context is het bij presenteren belangrijk om echt contact te maken met de toehoorder en jouw boodschap vanuit een heldere doelstelling over te brengen.

De docent probeert met de cursisten een brug te slaan tussen de wetten van het theater en datgene wat er komt kijken bij het presenteren van jezelf en jouw boodschap. Dat kan een lunchlezing zijn, het geven van een rondleiding, maar ook een verhaal voor kinderen. Belangrijk is authenticiteit en vrijheid. Kortom, op ontspannen en creatieve wijze presenteren. Met jezelf als instrument.

Theateroefeningen, ‘pitches’ en proef-presentaties zullen elkaar in de lessen afwisselen.
Omdat we werken in een groep leer je veel van het kijken naar anderen en van het feit dat anderen kijken naar jou. Positieve en opbouwende feedback maakt dat je straks zekerder voor je groep toehoorders staat.

Cursus informatie

Lesdag Woensdag
Lestijd 20.00-21.30 uur
Start 15 september 2021
Aantal lessen 5
Leeftijd Volwassenen
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Presenteren met theatertechnieken Wo 15 sep. 2021 (20.00-21.30 uur) tot 21 jaar € 90,- (2 termijnen van € 45)
Presenteren met theatertechnieken Wo 15 sep. 2021 (20.00-21.30 uur) vanaf 21 jaar € 120,- (2 termijnen van € 60)

Jimmy Plooij

  • Docent theater