Theatercursus groep 6/7/8

Een jaar lang samen toneel spelen, scènes maken en werken aan een spetterende voorstelling! 

 

Cursus omschrijving

Toneelspelen vraagt creativiteit, concentratie en expressie. Deze onderdelen komen uitgebreid aan bod tijdens deze cursus voor de hoogste groepen van de basisschool. Met elkaar werken we aan scènes die gepresenteerd worden in de voorstelling aan het einde van het seizoen. 

Tijdens de eerste lessen maken we kennis met elkaar en met de basis van toneelspelen. We spelen verschillende personages en leren om te gaan met decor en rekwisieten. 

Daarnaast speelt ook de eigen creativiteit een grote rol in deze cursus. De kinderen bedenken zelf scènes. Het kijken naar anderen en helpende feedback geven aan elkaar komt ook aan bod. Deze scènes vormen de basis voor de eindvoorstelling. Voor kostuums, decor en rekwiesten wordt gezorgd door een professionele theatervormgever. 

Onderdeel van deze cursus is ook het bezoeken en bespreken van de voorstelling ‘De bellende engel’ op zondag 9 februari om 15:00 uur in Het Klooster. Het kaartje (met korting) is inbegrepen bij het cursustarief. 

Kortom: een leuke en leerzame cursus voor enthousiaste, jonge toneelspelers! 

 De cursus wordt op twee verschillende lesdagen aangeboden. Je kunt kiezen uit de lessen op maandag van 16:00-17:00 uur of vrijdag van 16:30-17:30 uur. De cursus wordt afgesloten met een voorstelling in de theaterzaal van Het Klooster op zaterdag 28 juni 2025. 

 Korting: Bij toneelcursussen van meer dan 15 lessen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een musicalcursus volgen. De korting wordt gegeven op het laagste tarief. 

“De scène hoeft niet gelijk geniaal te zijn, mag natuurlijk wel” 

Biografie docent 
Niek Dekker is meer dan tien jaar geleden afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem als theaterdocent. Hij heeft gespeeld op verschillende theaterfestivals met eigen voorstellingen. Hij heeft theater gemaakt met gepassioneerde amateurspelers, professionele acteurs en ‘kinderen met uitdagingen’. Hij heeft toneel geschreven voor verschillende groepen en gezelschappen. 

 Inmiddels woont Niek in Woerden en is Het Klooster zijn tweede huis geworden. Hij geeft drama op basisscholen, toneelles aan kinderen en volwassenen, spelles bij musical en is als coördinator betrokken bij vele bijzondere projecten en producties.  

Zijn kracht ligt bij het werken met zelfgeschreven of bewerkte teksten. Zijn voorstellingen hebben humor en energie. Zijn lessen daarentegen… 

 

 

Cursus informatie

Lesdag Maandag
Lestijd 16.00-17.00 uur
Start 4 november 2024
Aantal lessen 28
Leeftijd Groep 6/7/8
OF:
Lesdag Vrijdag
Lestijd 16.30-17.30 uur
Start 8 november 2024
Aantal lessen 28
Leeftijd Groep 6/7/8
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Theatercursus groep 6/7/8 Ma 4 nov. 2024 (16.00-17.00 uur) € 330,- (10 termijnen van € 33)
Theatercursus groep 6/7/8 Vr 8 nov. 2024 (16.30-17.30 uur) € 330,- (10 termijnen van € 33)

Niek Dekker

  • Docent theater