CURSUSSEN VOOR JONG EN OUD

Bij het Klooster bieden we cursussen muziek, dans, theater, musical en digital arts met oneindig veel samenspelmogelijkheden.
Wil jij je talent (her)ontdekken of verder ontwikkelen? Kijk eens naar ons enorme cursusaanbod:

> Klik hier voor een overzicht van al onze cursussen en schrijf je in!

Heb je vragen over onze cursussen, wil je advies over welke cursus het beste bij je past of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Neem dan contact op via: (0348) 42 30 66 of info@kloosterwoerden.nl.


PROEFLESSEN

Muziek instrumentaal / zang

Wil je een muziekinstrument leren bespelen of zangles nemen? Wacht niet langer en start met een proefles! Ga je daarna door met lessen dan worden de kosten van de proefles in mindering gebracht op de vervolglessen.

 

Weet je nog niet welk muziekinstrument je wilt gaan bespelen?

Meld je dan aan voor demuziekinstrumentenparade en maak kennis met alle instrumenten! Jong en oud kan meedoen, leuk dus voor het hele gezin!

 

Theater & Musical, Digital Arts, Dans en Muziek

Voor alle groeplessen muziek, dans, theater, musical en digital arts is de eerste les van de cursus tevens proefles. Wel vooraf aanmelden via info@kloosterwoerden.nl.

 

Kom proeven! Proeflesweek dans & open lessen

Ontdek het plezier van samen dansen, zingen en muziek maken. Doe een keer vrijblijvend mee met een van onze bands, orkesten, koren of danslessen. Volg je nog geen lessen bij Het Klooster, kom dan juist proeven! Dit is het moment bij uitstek om kennis te maken met ons brede aanbod en onze enthousiaste docenten.

> Meer info & aanmelden

 


> MUZIEK | > DANS | > THEATER & MUSICAL | > DIGITAL ARTS

KINDEREN – Jong geleerd, oud gedaan; Bij muziek, dans, theater, musical en digital arts gaat dit ook helemaal op. Met ons ruime cursusaanbod hebben we zeker iets passends voor ieder kind.

UITGELICHT

> MUZIEK –  Welk instrument kies jij?
Bij Het Klooster kun je kiezen uit les op meer dan 24 verschillende instrumenten en natuurlijk ook zangles. Wat kies jij? Weet je nog niet wat je moet kiezen? Doe dan mee met onze muziekinstrumentenparade en maak kennis met alle instrumenten. Als je je aanmeldt voor een proefles of kennismakingscursus krijg je gratis een muziekinstrument van Het Klooster in bruikleen.

MUZIEK – Dreumes- & Peutermuziek >1-2 jaar & >2-4 jaar
10 weken muziekplezier voor (groot-)ouder en kind op woensdag- of zaterdagochtend.

> DANS – Schitter jij later in het Zwanenmeer?
Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij Het Klooster starten met Klassiek Ballet. Hou je van dansen maar wil je geen klassiek ballet? Doe dan mee met onze cursus Dansmix, Modern Urban of Dansproductie!

> THEATER & MUSCIAL – Word jij later acteur of musicalster?
Begin dan nu met één van onze theater- en musical-cursussen. Voor de allerjongsten hebben we de cursus Snuffelkunst: snuffel aan muziek, dans en theater en ontdek spelenderwijs wat je het allerleukst vindt.

Sta jij thuis al op je hoofd of handen en probeer je wat coole breakdance moves na te doen? Kan je niet stil zitten wanneer er een lekkere beat aan staat? Dan zijn deze lessen iets voor jou! In deze lessen leer je de basis van breakdance of streetdance en hoe je veilig toffe moves kunt doen.

> DANS – URBAN MIX

> DANS- BREAKDANCE

 


> MUZIEK | > DANS | > THEATER & MUSICAL | > DIGITAL ARTS

JONGEREN – Kies je eigen pad, want jij weet je leuk vindt en wat niet. Ons cursusaanbod is erop gericht om je te helpen jouw talent te ontwikkelen of te ontdekken! Bij al onze lessen en cursussen is er veel ruimte voor eigen inbreng!

 

UITGELICHT

> MUZIEK – Maak je eigen demo

Ben jij singer/songwriter, speel je in een band of ensemble en wil je jouw muziek opnemen? Dit kan in onze popzolderstudio! Leer wat er allemaal komt kijken in het opnameproces, mix je eigen tracks en neem je eigen demo op.

 > MUZIEK – Opnametechniek

Wil jij graag leren hoe je een muziekinstrument of een stem opneemt? Onder begeleiding van één van onze ervaren docenten ga je aan de slag in onze popzolderstudio en leer je in 5 lessen de basics van het maken én mixen van je eigen opnames. De inhoud van de cursus wordt afgestemd op jouw wensen en ervaring.

> DIGITAL ARTS – Muziekproductie & Creative lab

Hands-on kunnen cursisten leren wat er bij multimedia-producties (muziek, video, gaming en meer) komt kijken, door te doen, te beleven en samen te werken aan creatieve projecten. Onze digital arts afdeling is een digitale speeltuin met oneindig veel mogelijkheden.

> DANS – Breakdance

Leer vliegen over de dansvloer met toffe tricks; toprock, downrock, power moves en freezes. Veel of juist weinig ervaring in breakdance? Geen probleem! Iedereen is welkom, ongeacht welke dansachtergrond of ervaring je hebt.

 


> MUZIEK | > DANS | > THEATER & MUSICAL

VOLWASSENEN – Je bent nooit te oud om te leren! Steeds meer volwassenen vinden de weg naar Het Klooster, om hun passie van vroeger weer op te pakken of te starten met waar het eerder nooit van gekomen was. Gun jezelf die stap en ontdek hoe muziek, dans en theater je leven verrijkt.

 

UITGELICHT

> DANS – Moderne Dans

In deze cursus is voor volwassenen die het fijn vinden om op een laagdrempelige manier lekker (samen) te dansen en verschillende moderne dans technieken te leren.

> MUZIEK – Bandles/Bandcoaching 

In Het Klooster repeteren veel bands wekelijks of tweewekelijks in de oefenstudio’s op de Popzolder. Onder begeleiding van een ervaren docent met veel podiumervaring worden er nummers ingestudeerd en word je gecoacht in het samenspelen.

> THEATER –  Bewegingstheater

Ontdek de zeggingskracht van de lichaamstaal! Vanuit verschillende technieken zoals mime corporel, clownerie en andere theatrale speel je scènes en ontwikkel je personages. Je leert te spelen met stiltes en met muziek en zoekt naar theatraliteit in de beweging.

> THEATER – Cabaret

Durf je eigen humor serieus te nemen! Of je nou komische liederen wil schrijven zoals Brigitte Kaandorp en Kees Torn dat doen. Of je je grappen net zo scherp wilt maken als Theo Maassen en Peter Pannekoek. Er is ruimte voor iedereen in onze cabaret cursussen.

> THEATER – Improvistatiecursus: De Vloer Op

Samen we spelen we korte scènes, vaak vanuit improvisatie, zoals in het tv-programma ‘De Vloer Op’. We richten ons op het ontwikkelen van samenspel, conflictopbouw en mise-en-scene. Geschikt voor mensen die al ervaring hebben maar zeker ook voor mensen die nog helemaal nieuw zijn in de wereld van theater!


Samen musiceren in koren, bands, ensembles en orkesten

Bij Het Klooster staat samen musiceren centraal. Bij Het Klooster kun je samen musiceren in tal van koren, bands, ensembles en orkesten. Van Strijkorkest Zaagsel tot de Klooster Big Band, van het Cappuccino Orkest tot het Bluegrass Ensemble, van Jamsessies in de foyer tot het Close Harmony Projectkoor.

> Lees meer

Cursisten die al instrumentale les of zangles volgen bij Het Klooster krijgen 50% korting op het tarief voor onze koren, bands, ensembles en orkesten.


Speciale regelingen voor financiële ondersteuning

Heb je een laag inkomen en behoefte aan financiële ondersteuning voor het betalen van het lesgeld? Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden, lees hierover meer via > Declaratieregelingen

Kom je niet in aanmerking voor deze regelingen, maar toch financiële steun nodig? Of heb je hulp nodig bij het doen van een aanvraag? Neem dan gerust contact op voor advies via: 0348 42 30 66. We helpen graag om onze lessen voor iedereen toegankelijk te maken en kijken samen met je wat mogelijk is.