Cursussen voor jong en oud

Bij het Klooster bieden we cursussen muziek, dans, theater, musical en digital arts met oneindig veel samenspelmogelijkheden. We weten zeker: er zit echt voor iedereen wat bij. Het maakt niet uit wat je ervaring is of hoe oud je bent. Wil jij je talent (her)ontdekken of verder ontwikkelen? Kijk eens naar ons enorme cursusaanbod:

> Klik hier voor een overzicht van al onze cursussen en schrijf je in!

Heb je vragen over onze cursussen, wil je advies over welke cursus het beste bij je past of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Neem dan contact op via: (0348) 42 30 66 of info@kloosterwoerden.nl.


PROEFLESSEN

Muziek instrumentaal / zang

Wil je een muziekinstrument leren bespelen of zangles nemen? Wacht niet langer en start met een proefles! Ga je daarna door met lessen dan worden de kosten van de proefles in mindering gebracht op de vervolglessen. Weet je nog niet welk muziekinstrument je wilt gaan bespelen? Meld je dan aan voor demuziekinstrumentenparade en maak kennis met alle instrumenten!

 

Theater & Musical, Digital Arts, Dans en Muziek

Voor alle groeplessen muziek, dans, theater, musical en digital arts is de eerste les van de cursus tevens proefles. Wel vooraf aanmelden via info@kloosterwoerden.nl.

 

Proeflesweek Dans – maandag 3 juli t/m zaterdag 8 juli

Tijdens de proeflesweek Dans is het mogelijk om gratis op proef mee te doen met al onze danscursussen. Volg je nog geen dansles bij Het Klooster? Meld je dan eerst even aan via info@kloosterwoerden.nl. De proeflesweek dans zal plaatsvinden de laatste week voor zomervakantie. Ook geldt voor de eerste les van het nieuwe seizoen (de eerste week na de zomervakantie), eerste les = tevens proefles, ga je daarna door met de dansles, dan wordt deze in mindering gebracht op de vervolglessen.

> BEKIJK ROOSTER PROEFLESWEEK DANS

 


 

> MUZIEK | > DANS | > THEATER & MUSICAL | > DIGITAL ARTS

KINDEREN – Jong geleerd, oud gedaan; Bij muziek, dans, theater, musical en digital arts gaat dit ook helemaal op. Met ons ruime cursusaanbod hebben we zeker iets passends voor ieder kind.

 

UITGELICHT

> MUZIEK –  Welk instrument kies jij?
Bij Het Klooster kun je kiezen uit les op meer dan 24 verschillende instrumenten en natuurlijk ook zangles. Wat kies jij? Weet je nog niet wat je moet kiezen? Doe dan mee met onze muziekinstrumentenparade en maak kennis met alle instrumenten. Als je je aanmeldt voor een proefles of kennismakingscursus krijg je gratis een muziekinstrument van Het Klooster in bruikleen.

MUZIEK – Dreumes- & Peutermuziek >1-2 jaar & >2-4 jaar
10 weken muziekplezier voor (groot-)ouder en kind op woensdag- of zaterdagochtend.

> DANS – Schitter jij later in het Zwanenmeer?
Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij Het Klooster starten met Klassiek Ballet. Hou je van dansen maar wil je geen klassiek ballet? Doe dan mee met onze cursus Dansmix, Modern Urban of Dansproductie!

> THEATER & MUSCIAL – Word jij later acteur of musicalster?
Begin dan nu met één van onze theater- en musical-cursussen. Voor de allerjongsten hebben we de cursus Snuffelkunst: snuffel aan muziek, dans en theater en ontdek spelenderwijs wat je het allerleukst vindt.

NIEUW

> DANS – Nieuw: Breakdance

Sta jij thuis al op je hoofd of handen en probeer je wat coole breakdance moves na te doen? Kan je niet stil zitten wanneer er een lekkere beat aan staat? Dan is deze les iets voor jou! In deze lessen leer je de basis van breakdance en hoe je veilig toffe moves kunt doen.


> MUZIEK | > DANS | > THEATER & MUSICAL | > DIGITAL ARTS

JONGEREN – Kies je eigen pad, want jij weet je leuk vindt en wat niet. Ons cursusaanbod is erop gericht om je te helpen jouw talent te ontwikkelen of te ontdekken! Bij al onze lessen en cursussen is er veel ruimte voor eigen inbreng!

 

NIEUW

> MUZIEK – Nieuw: Maak je eigen demo

Ben jij singer/songwriter, speel je in een band of ensemble en wil je jouw muziek opnemen? Dit kan in onze popzolderstudio! Leer wat er allemaal komt kijken in het opnameproces, mix je eigen tracks en neem je eigen demo op.

 > MUZIEK – Nieuw: Opnametechniek

Wil jij graag leren hoe je een muziekinstrument of een stem opneemt? Onder begeleiding van één van onze ervaren docenten ga je aan de slag in onze popzolderstudio en leer je in 5 lessen de basics van het maken én mixen van je eigen opnames. De inhoud van de cursus wordt afgestemd op jouw wensen en ervaring.

> DIGITAL ARTS – Muziekproductie & Creative lab

Hands-on kunnen cursisten leren wat er bij multimedia-producties (muziek, video, gaming en meer) komt kijken, door te doen, te beleven en samen te werken aan creatieve projecten. Onze digital arts afdeling is een digitale speeltuin met oneindig veel mogelijkheden.

> DANS – Nieuw: Breakdance

Leer vliegen over de dansvloer met toffe tricks; toprock, downrock, power moves en freezes. Veel of juist weinig ervaring in breakdance? Geen probleem! Iedereen is welkom, ongeacht welke dansachtergrond of ervaring je hebt.

 


> MUZIEK | > DANS | > THEATER & MUSICAL

VOLWASSENEN – Je bent nooit te oud om te leren! Steeds meer volwassenen vinden de weg naar Het Klooster, om hun passie van vroeger weer op te pakken of te starten met waar het eerder nooit van gekomen was. Gun jezelf die stap en ontdek hoe muziek, dans en theater je leven verrijkt.

 

NIEUW

> THEATER – Nieuw:  Bewegingstheater

Ontdek de zeggingskracht van de lichaamstaal! Vanuit verschillende technieken zoals mime corporel, clownerie en andere theatrale speel je scènes en ontwikkel je personages. Je leert te spelen met stiltes en met muziek en zoekt naar theatraliteit in de beweging.

> THEATER – Nieuw: Cabaret

Durf je eigen humor serieus te nemen! Of je nou komische liederen wil schrijven zoals Brigitte Kaandorp en Kees Torn dat doen. Of je je grappen net zo scherp wilt maken als Theo Maassen en Peter Pannekoek. Er is ruimte voor iedereen in onze cabaret cursussen.

> THEATER – Nieuw: toneel 60plus

Samen we spelen we korte scènes, vaak vanuit improvisatie, zoals in het tv-programma ‘De Vloer Op’. We richten ons op het ontwikkelen van samenspel, conflictopbouw en mise-en-scene. Geschikt voor mensen die al ervaring hebben maar zeker ook voor mensen die nog helemaal nieuw zijn in de wereld van theater!

> THEATER –  Nieuw: Cursus toneelkijken

In deze unieke cursus wordt het kijken naar toneelvoorstellingen in Het Klooster gecombineerd met een korte workshop vooraf en een gesprek na afloop. Je wordt aan de hand genomen door één van onze theaterdocenten in de wereld van het toneel en leert waar je allemaal op kunt letten en welke keuzes de makers gemaakt hebben. Zo zie en ervaar je meer tijdens de voorstellingen en beleef je toneel anders.


Samen musiceren in koren, bands, ensembles en orkesten

Bij Het Klooster staat samen musiceren centraal. Bij Het Klooster kun je samen musiceren in tal van koren, bands, ensembles en orkesten. Van Strijkorkest Zaagsel tot de Klooster Big Band, van het Cappuccino Orkest tot het Bluegrass Ensemble, van Jamsessies in de foyer tot het Close Harmony Projectkoor.

> Lees meer

Cursisten die al instrumentale les of zangles volgen bij Het Klooster krijgen 50% korting op het tarief voor onze koren, bands, ensembles en orkesten.


Speciale regelingen voor financiële ondersteuning

Heb je een laag inkomen en behoefte aan financiële ondersteuning voor het betalen van het lesgeld? Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden, lees hierover meer via > Declaratieregelingen

Kom je niet in aanmerking voor deze regelingen, maar toch financiële steun nodig? Of heb je hulp nodig bij het doen van een aanvraag? Neem dan gerust contact op voor advies via: 0348 42 30 66. We helpen graag om onze lessen voor iedereen toegankelijk te maken en kijken samen met je wat mogelijk is.


Fotografie o.a. : Eef van Den Ende