Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam op 4 mei 2019 spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Na het succes van vorig jaar, maakt regisseur/ theatermaker Sanne Dorrepaal ook dit jaar een jongerenvoorstelling. De jongeren verdiepen zich samen met de theatermaker in de geschiedenis van hun stad of wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken worden gebruikt als basis voor de voorstelling.

Gezocht: oorlogsverhalen van Woerdense ouderen

Bent of kent u iemand die ten tijde van de oorlog in Woerden woonde? En die daarover met de groep jongeren in gesprek wil gaan? Op zaterdag 9 maart organiseren we een bijeenkomst in Het Klooster en gaan de ouderen en jongeren onder het genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek. Mocht het lastig zijn fysiek naar Het Klooster te komen, dan kan het interview op een andere manier afgenomen worden.

Mensen die hun verhaal aan de jongeren willen doorgeven, kunnen zich via info@kloosterwoerden.nl aanmelden. U kunt ook bellen met de receptie via 0348 423 066.