Dit nieuwe cursusjaar biedt Het Klooster meer cursussen dan ooit! Welke cursus kies jij?

We zijn heel erg blij na een lange periode weer in het echt lessen te kunnen geven in ons mooie monumentale pand! Dit jaar hebben we dan ook iets moois voor jullie in petto. We hebben voor jullie muziekcursussen op meer dan 20 instrumenten, tientallen cursussen in muziek, dans, theater, musical en digital arts met oneindig veel samenspelmogelijkheden. We weten zeker: er zit echt voor iedereen wat bij. Het maakt niet uit wat je ervaring is of hoe oud je bent!


 

Klik hier voor een overzicht van al onze cursussen en schrijf je in!


Een greep uit ons ruime aanbod:

MUZIEK

Dreumesmuziek 1-2 jaar

Peutermuziek 2-4 jaar

Samen met je (klein)kind muziek maken. Muziekactiviteiten die aansluiten bij de beleving van het jonge kind!

Hallo muziek: instrumentaal

Kinderen van groep 1 t/m 4 kunnen met deze lessen kennismaken met verschillende instrumenten zoals blokfluit, cello, dwarsfluit, gitaar, harp, of zingen in het Kinderkoor.

Talent XL

Ons talentenprogramma waarbij getalenteerde cursisten workshops en masterclasses aangeboden krijgen, o.a. ter voorbereiding op audities voor een kunstvakopleiding.

Muziekinstrumentenparade

Wil je heel graag een muziekinstrument gaan bespelen maar kun je niet goed kiezen? In één middag maak je kennis met alle snaar-, blaas- en slaginstrumenten waarop je bij Het Klooster les kunt krijgen. Ook leuk voor het hele gezin!


Dans

DANS

Klassiek Ballet

Al vanaf 4 jaar is het mogelijk om te starten met klassiek ballet. Het is ook mogelijk om als volwassene de basistechnieken te leren of juist als gevorderde jouw talent verder te ontwikkelen op Het Klooster.

Dansproducties

Vertel je verhaal met dans en maak een unieke dansvoorstelling! Speciaal voor cursisten met ervaring die willen schitteren op het podium.

Dans PLUS

Dans PLUS groep 5,7,8

Verbreed je horizon en leer elke les een andere dansstijl kennen, erg leuk als aanvulling op reguliere danslessen!

Moderne Dans Volwassenen 40+

Moderne Dans Volwassenen 60+

In deze cursus maak je kennis met verschillende moderne dansstijlen en ga je aan de slag met de emoties die je kan vertellen in een dans. Voor deze cursus is danservaring niet nodig, iedereen is welkom!


Theater

THEATER EN MUSICAL

Theater- en musicalproducties

Samenwerken aan een prachtige eindproductie: voor kinderen, jongeren en volwassenen met eindpresentaties in onze prachtige theaterzaal!

Snuffelkunst groep 1/2

Snuffelkunst groep 3/4

Spelenderwijs kennismaken met theater, dans en muziek. Wat gaat jouw kind het leukst vinden?

Presenteren met Theatertechnieken

Leer op een ontspannen en creatieve wijze presenteren met theatertechnieken. Hoe kun je krachtig overkomen? Hoe ga je om met je stem en lichaamstaal? Je leert om een publiek te ‘bespelen’ en mee te nemen naar een andere ‘wereld’.

Theaterdag voor jongeren

Speciale theaterdagen met een groot aanbod aan verschillende workshops voor beginnende en ervaren spelers!


Digital Arts

DIGITAL ARTS

Muziekproductie

Muziekproductie voor kids

In deze cursussen voor jong en oud leer je wat er bij muziekproducties komt kijken en leer je digitaal muziek maken.

DJ Cursus

Heb je altijd al willen weten wat een DJ in zijn “booth” doet? In deze cursus leer je hoe je eigen DJ set kan draaien!

Game Design

Houd jij van spelletjes of ben jij een echte gamer? In deze cursus ga je je eigen spel ontwerpen. Je leert hoe je een spel bedenkt, ontwerpt, ontwikkelt en uiteindelijk zelf kunt spelen.


MUZIEK MAAK JE SAMEN!

Niet is leuker dan samen muziek maken! Samen zingen in een koor of samen spelen in een band, ensemble of orkest. We hebben een groot aanbod voor alle leeftijden en niveaus. Cursisten die al instrumentale les of zangles volgen bij Het Klooster krijgen 50% korting op het tarief voor samen musiceren.

Lees meer


PROEFLESSEN

Wil je een muziekinstrument leren bespelen of zangles nemen? Wacht niet langer en start nog voor de zomervakantie met een proefles! Ga je daarna door met lessen dan worden de kosten van de proefles in mindering gebracht op de vervolglessen. Weet je nog niet welk muziekinstrument je wilt gaan bespelen? Meld je dan aan voor de muziekinstrumentenparade en maak kennis met alle instrumenten! Voor alle klassikale muziek-, dans-, theater-, musical- en digital arts cursussen is de eerste les van de cursus tevens proefles. Wel vooraf aanmelden.