Wil je kind muziekles, dansen of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Ze zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en eventueel de spullen zoals dansschoenen of de huur van een instrument. Kijk hier voor meer informatie.

Declaratieregeling
Voor mensen met een laag inkomen is het mogelijk om via Ferm Werk een bijdrage te krijgen voor de cursussen bij Het Klooster via de Declaratieregeling. Inwoners van de gemeenten Woerden, Montfoort en Oudewater kunnen gebruik maken van deze Declaratieregeling. De regeling is bedoeld voor mensen met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Het geld kan bijvoorbeeld besteed worden aan welzijnsactiviteiten, een abonnement op krant/tijdschrift, internet en aan schoolbijdragen. De bedragen zijn afhankelijk van het inkomen en kennen een maximum per gezin. Voor de kosten van muziek-, dans- zang- of toneelles kan men maximaal € 200,- per gezinslid per jaar declareren.

Kijk voor het aanvragen van de declaratieregeling op de website van Ferm Werk:

> Naar website Ferm Werk

 

Vindt u het lastig om een aanvraag te doen of komt u voor bovenstaande regelingen niet in aanmerking maar heeft u wel behoefte aan financiële ondersteuning bij het betalen van het lesgeld? Neemt u dan contact op met onze receptie. We helpen u graag verder om onze lessen voor iedereen toegankelijk te maken.

 

2015-05-12-20-08-59