Urban Mix

Verschillende Urban/Hiphop stijlen in één les

Cursus omschrijving

In deze veelzijdige cursus maken kinderen/jongeren kennis met de verschillende dansstijlen die vallen onder de verzamelnaam “Urban”.

In deze les gaan we originele streetdance technieken trainen, van bijvoorbeeld locking, popping en house. Zo leer je de stijlen en de oorsprong van bepaalde bewegingen en technieken beter begrijpen. Hier gaat het minder om de vorm, zoals bij wat meer commerciële stijlen vaak het geval is, maar gaat het meer om het gevoel en de cultuur. Je werkt ook aan je eigen freestyle (improvisatie) wat een belangrijk onderdeel is van de dansstijlen binnen Urban.

In deze cursus gaan we dieper in op de originele streetdance en urban stijlen en gebruiken daarbij ook de originele muziek die past en hoort bij de specifieke stijl. Zo leer je meer over de achtergrond van de stijl en waar het vandaan komt.
Deze les is heel erg geschikt als je het gevoel hebt dat je soms te perfectionistisch bent over de dingen die eigenlijk minder belangrijk zijn, dan het dansen en het genieten van het dansen zelf.

De cursus is in lokaal 31 op de eerste verdieping. In dit lokaal is geen spiegel, wat juist heel erg goed werkt bij deze dansstijlen. Want met een spiegel is het gevaar groot dat je alleen maar kijkt naar de buitenkant van een beweging. Wanneer er geen spiegel is luister je iets meer naar jezelf, en ook zeker niet onbelangrijk, naar de muziek. Want een van de belangrijkste elementen van Urban is muzikaliteit, en je eigen creativiteit hierin.

Veel of juist weinig ervaring in urban? Geen probleem! Iedereen is welkom, ongeacht welke dansachtergrond of ervaring je hebt. De docent past het niveau aan op de cursisten in de groep. Wil je lekker dansen, kennismaken met breakdance en ook gewoon plezier hebben? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Deze cursus wordt gegeven door Yuri Leysner, afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie Uitvoerend Modern. Na een jeugd vol met breakdance, streetdance en andere urban stijlen kiest Yuri ervoor om Moderne dans te studeren aan de Fontys Dansacademie in Tilburg om zo zijn repertoire uit te breiden. Na een tijd gewerkt te hebben als uitvoerend danser in zowel moderne als urban dansgezelschappen is hij nu is een veel gevraagd docent door heel Nederland.

Kledingvoorschrift
Kleding: lekker zittende kleding, waar je goed in kan bewegen zoals een joggingbroek en shirt.
Schoenen: Sneakers met een harde zool

“Flow en muzikaliteit is belangrijker dan vorm”

Korting bij danscursussen: Bij alle danscursussen van meer dan 15 lessen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een andere dans- of musicalcursus van meer dan 15 lessen volgen bij Het Klooster! De korting wordt gegeven op het laagste tarief.

 

Cursus informatie

Lesdag Woensdag (16.15-17.15 uur)
Start 11 september 2024 / 12 februari 2025
Lesdag Vrijdag (16.15-17.15 uur)
Start 6 september 2024 / 31 januari 2025
Aantal lessen 17
Leeftijd Kinderen/Jongeren
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Urban Mix Wo 11 sep. 2024 (16.15-17.15 uur) € 175,- (5 termijnen van € 35)
Urban Mix Wo 12 feb. 2025 (16.15-17.15 uur) € 175,- (5 termijnen van € 35)
Urban Mix Vr 6 sep. 2024 (16.15-17.15 uur) € 175,- (5 termijnen van € 35)
Urban Mix Vr 31 jan. 2025 (16.15-17.15 uur) € 175,- (5 termijnen van € 35)
Geen video gevonden.

Yuri Leysner

  • Docent Dans