KLOOSTERFESTIVAL X KUNSTBENDE UTRECHT

Voor iedereen van 12 t/m 19 jaar

Zondag 19 maart opent het Klooster Woerden haar deuren voor jou! Kom podcast maken, leer alle DJ basics, produceer muziek en join de open stage. Bekijk de expositie en fashionshow, connect met andere jonge makers of doe mee aan de spoken word- en dansworkshops!


Inloop 13.00 u // Opening 13.30 u // gratis toegang // bring your friends!


> Download het programma (PDF)


> Download het blokkenschema (PDF)


13:30 u | THEATER

KICK-OFF MET OPTREDEN VAN JOHAN & JEPPE

Johan en Jeppe maken Nederlandse pop met hele flarden poëzie erin. Door een schoolopdracht vormde het duo een volstrekt geschift intellectueel muziekduo dat per ongeluk nog steeds bestaat, en inmiddels is uitgebreid met een band van vrienden van sinds de brugklas. Hier wil je bij zijn!


14:00-17:00 u | DOOR HET HELE GEBOUW, ZIE DE TIMETABLE VOOR MEER INFO

INLOOP WORKSHOPS

Maak beats en raps bij Music Production, werk aan jouw teksten en gedichten bij Taal, mix jouw lievelingstracks aan elkaar bij DJ, of maak je eigen podcast! Tijdens deze workshops kun je gewoon binnenlopen, meedoen, of kijken!


14:30-16:30 u | THEATER

JAMSESSION & OPEN STAGE

Of je nu zingt, danst, een instrument speelt of iets totaal anders doet: de Open Stage is dé plek om jezelf te laten zien en horen. Afwisselend met Open Stage is de jamsessie, waar muzikanten samen nieuwe klanken creëren!


14:30-15:30 u | DANSSTUDIO

STREETDANCE WORKSHOP

Til je dansskills naar een hoger level in deze workshop. Onder begeleiding van danser Yuri Leysner duik je dieper in diverse streetdancestijlen en leer je spectaculaire dansmoves. 


14:00-16:00 u | MUZIEKZAAL 31

HET KLOOSTER JEUGDORKEST PLAY-IN

Het Klooster Jeugd Orkest is al jaren een begrip in Woerden. Het orkest heeft vele optredens in binnen- en buitenland gegeven, o.a. Duitsland, België, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en in Nederland in o.a. de Efteling. Speel jij een muziekinstrument? Dan kun je op deze dag meespelen met het KJO!  

> Meer info en aanmelden via deze link 

*Voor deze play-in moet je je vooraf aanmelden!*


14:00-17:00 u | DOOR HET HELE GEBOUW

DOORLOPEND PROGRAMMA: FASHION SHOW / CINEMA / EXPO EN MEER!

Naast alle optredens en workshops zijn er door het hele gebouw werken te zien van jonge kunstenaars. In de hal op de begane grond is er een expositie en een fashion show. Op de eerste verdieping vind je de Cinema met toffe films. Bij de bar kun je eten, drinken en samen chillen.