Steun Het Klooster, koop het Grote Kloosterspel

Spelplezier voor het hele gezin: maak spelenderwijs kennis met de geschiedenis van Het Klooster en steun daarnaast Het Klooster doordat de meeropbrengst ten goede komt aan onze Muziekinstrumentenbank! Het spel kost € 10,- en is verkrijgbaar bij onze receptie.

*Let op, bij Het Klooster kun je alleen met PIN betalen.

*De receptie van Het Klooster is in de meivakantie (27 april t/m 12 mei) gesloten.

*Zo lang de voorraad strekt!

 

 

In Het Grote Kloosterspel maak je een reis door 125 jaar geschiedenis en beleef je het verhaal van Het Klooster in Woerden door de jaren heen. Vanaf de legging van de 1e steen, de plechtige inwijding als Franciscanerklooster in 1899, de heropening als muziekschool in 1978, de transformatie van Kloostertuin naar theater in 1994 en meer, helemaal tot nu: het jaar 2024.

Hoe speel je het spel? – Het spel is net als Ganzebord, maar dan leuker! Wie als eerste in 2024 is, wint het spel. Degene die als laatste een muziekinstrument heeft aangeraakt mag beginnen en kiest als eerste een pion. Daarna gooi je omstebeurt met de dobbelsteen en beweeg je stap voor stap over de tijdlijn op het speelbord. Kom je bij een ladder? Dan mag je een stukje afsnijden!

Over de muziekinstrumentenbank – Speciaal voor gezinnen met een lager inkomen heeft Het Klooster een muziekinstrumentenbank. Via de muziekinstrumentenbank kunnen kinderen een instrument in bruikleen krijgen om deze te gebruiken in de muziekles en om thuis te oefenen. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen in onze regio hun muzikale talent kunnen ontwikkelen. Muziekinstrumenten, zeker nieuw, kunnen erg duur zijn om aan te schaffen. Door een groot en gevarieerd aanbod muziekinstrumenten gratis beschikbaar te stellen, hopen wij een financiële drempel voor veel gezinnen weg te nemen. Zo maken we het voor zo veel mogelijk kinderen in Woerden en omstreken mogelijk om muzieklessen te kunnen volgen en te werken aan hun talent.


  


 


 

Het Grote Kloosterspel is ontwikkeld in het kader van het 125jarig bestaan van ons historische pand en is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Cultuur Platform Woerden, Sint Franciscus Stichting.

Stichting Cultuur Platform Woerden

Sint Franciscus Stichting