Jan Kooijman, André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van  Aschat, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn, Renée Soutendijk e.a. in

Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord
Een online rechtszaak met publieksjury

 Na het succes van Schuld of Onschuld – De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een nieuwe, theatrale online rechtszaak. Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces. Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als Officier van Justitie en bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

 

Bestel hier je tickets

 

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College – net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom – het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Hij geeft al snel toe haar op die bewuste dag naar de keel te zijn gevlogen, maar ontkent tot op de dag van vandaag haar ook met een mes te hebben gestoken. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december start het proces. Het is aan u om uiteindelijk te beslissen … veroordeelt u de verdachte of spreekt u hem vrij?

Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag de deelnemer bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. ​Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor uzelf te kopen of een ticket voor uzelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. Oftewel: een geweldig cadeau voor in de zak of onder de boom!

 

 

Geacht toekomstig jurylid,

Heeft Nico Meddens Lieke de Waal vermoord?

Heeft hij haar gewurgd met een koord?

Of was het heel banaal

Dat mes uit het biologielokaal?

Maandag 27 december start het Midwinternachtsmoordproces

Rond de vraag: ‘Wie vermoordde deze lerares?’

Aan u, jurylid, is de belangrijke taak om heel zorgvuldig

Te oordelen is Nico Meddens schuldig of onschuldig?

Getuigenissen en verklaringen van sterren als Jan Kooijman en
André van Duin

Geven bruikbare informatie of leiden u om de tuin

Sint wenst u veel inzicht en wijsheid

En vooral een ontzettend leuke tijd!

Hoogachtend, Sinterklaas

 

Bestel hier je tickets

 


Bekijk hier ons hele theaterprogramma, we zien je graag bij Theater Het Klooster!