Helaas blijkt het coronavirus zich zo snel te verspreiden dat het kabinet drastische maatregelen heeft genomen om het virus zo goed mogelijk in te dammen. Op deze pagina houden we bij wat dit voor de diensten en activiteiten van Het Klooster betekent. 

Met ingang van maandag 16 maart werd Het Klooster tijdelijk gesloten, gelukkig openen we vanaf 2 juni weer de deuren. Hieronder kunt u lezen welke lessen en cursussen weer doorgaan en vindt u informatie over de theaterprogrammering. 

 

1. Opening van Het Klooster vanaf 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni mogen we gelukkig de deuren van Het Klooster weer openen voor een gedeelte van onze lesactiviteiten. Hier kunt u lezen hoe we dat veilig doen: 

Protocol Het Klooster COVID-19_

Alle 1 op 1 muzieklessen kunnen weer starten. De muziekdocenten hebben hierover inmiddels al contact met hun cursisten. Verder kan ook een aantal van onze groepslessen weer starten, maar hierbij moeten we goed kijken naar de planning van de roosters in de verschillende lesruimtes om ervoor te zorgen dat iedereen ouder dan 12 jaar minimaal 1,5 meter afstand kan houden in de lesruimte (wij hanteren zelfs minimaal 2 meter) en dat iedereen zich veilig in het gebouw kan bewegen. Over de start van deze groepslessen ontvangen de cursisten z.s.m. apart bericht vanuit Het Klooster of rechtstreeks van de docent.

Een aantal activiteiten mag helaas nog niet van start in Het Klooster. Dit betreft:

  • Zingen en blazen met meerdere mensen in dezelfde ruimte. Alleen 1 op 1 lessen zijn toegestaan, waarbij wij naast het gebruik van schermen ook nog een grotere afstand dan de voorgeschreven 1,5 meter hanteren.
  • Dansen
  • Musical

Gelukkig kan een groot deel van deze cursussen buiten voortgezet worden. Zie ook punt 2.

Voor een beperkt aantal cursussen betekent dit helaas dat zij toch nog niet live hervat of gestart kunnen worden. Als de lessen online kunnen plaatsvinden dan zullen deze online worden gecontinueerd. Als dit niet mogelijk is, dan kunnen deze lessen helaas voorlopig geen doorgang vinden. Deze cursisten ontvangen hierover z.s.m. nog separaat bericht. In juni zullen we hen ook nader informeren over de financiële afwikkeling van de gemiste lessen.

 

2. Nieuwe locatie buiten-lessen
Omdat Annex Cinema op 1 juni weer start als bioscoop kunnen wij helaas vanaf volgende week geen gebruik meer maken van de parkeerterreinen daar voor onze dans- en musicallessen.

Gelukkig zijn wij er inmiddels in geslaagd om een zeer geschikte nieuwe locatie te vinden: het verharde buitensportveld van het Kalsbeek College, locatie Schilderspark, Jozef Israëlslaan 56, 3443 CT in Woerden. (achter het schoolplein/de fietsenrekken)

Later deze week krijgen de dans- en musicalcursisten nadere informatie over de voortzetting van hun lessen op deze nieuwe locatie inclusief het protocol voor deze lessen. Ook de klassiek balletlessen zullen we op deze nieuwe locatie weer live gaan verzorgen.

Met De Notenbalk in Harmelen zijn we nog in gesprek over hervatting van onze muzieklessen daar. Zij wachten nog op het nieuwe protocol PO wat deze week beschikbaar komt.

Dan kunnen we hopelijk afspraken maken om onze lessen daar vanaf 8 juni ook weer op te starten. Ook deze cursisten worden hierover apart geïnformeerd zodra dit duidelijk is.


3. Start verkoop theaterseizoen 2020-2021
Door de Coronacrisis en de tijdelijke sluiting van Het Klooster is nog niet bekend wanneer de verkoop van theaterkaarten voor het nieuwe theaterseizoen start. Voorstellingen uit seizoen 2019-2020 zijn allemaal geannuleerd. Bezoekers hebben hier reeds persoonlijk bericht over ontvangen. 

 

Klik hier voor actuele informatie over het coronavirus vanuit de overheid. Het algemene informatienummer voor vragen is 0800 1351.