Het Kloosterfestival

Het weekend van 17, 18 & 19 maart organiseren we Het Kloosterfestival, een groots spektakel voor jong en oud waar 3 dagen muziek, dans en theater te beleven is.

Ons karakteristieke historische pand wordt op z’n kop gezet en op verschillende plekken in Woerden vinden er dit weekend activiteiten plaats. Er zijn concerten, voorstellingen, workshops en meer!

> PROGRAMMA & BLOKKENSCHEMA (PDF)


VRIJDAG 17 MAART


20.00 u | ENTREE – HET KLOOSTER

Feestelijke opening

Bij de entree van Het Klooster starten we met de feestelijke aftrap van Het Kloosterfestival.


20.00 & 22.00 u | HET KLOOSTER

The Klooster Experience

Een avontuur vol muziek, dans & theater op bijzondere plekken in ons historische pand.

Tijdens The Klooster Experience nemen we je mee op een spannende tour vol muziek, dans & theater door ons historische pand. We trakteren je op intieme optredens, maken een reis door de tijd en laten je Het Klooster beleven als nooit tevoren. Je zult zeker verrast worden in dit kloosteravontuur, een bijzondere beleving die je nog lang bij zal blijven!

De tour eindigt in de theaterzaal zodat je aansluitend kunt genieten van Between the Jars. Voor elke tour is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

The Klooster Experience is gratis, je hoeft je alleen aan te melden. Donaties zijn natuurlijk wel van harte welkom.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan voor een van de tours, want de plaatsen zijn beperkt.

AANMELDEN (GRATIS): Klooster Experience A (20.00 u)

> 20.00 u | Klooster Experience GEEL
> 20.00 u | Klooster Experience ROOD
> 20.00 u | Klooster Experience BLAUW
> 20.00 u | Klooster Experience GROEN
> 20.00 u | Klooster Experience PAARS
> 20.00 u | Klooster Experience ORANJE

AANMELDEN (GRATIS): Klooster Experience B (22.00 u)

> 22.00 uur | Klooster Experience GEEL
> 22.00 uur | Klooster Experience ROOD
> 22.00 uur | Klooster Experience BLAUW
> 22.00 uur | Klooster Experience GROEN
> 22.00 uur | Klooster Experience PAARS
> 22.00 uur | Klooster Experience ORANJE


21.30 u | THEATERZAAL – HET KLOOSTER

Between the Jars

Energieke psychedelische rock uit Utrecht.

Between the Jars… daar componeert deze psychedelische rockband hun muziek. Vijf muzikanten uit Utrecht (NL) toverden de zolder van een drankengroothandel om tot hun eigen studio om een eigen geluid te creëren, geïnspireerd door acts als Pink Floyd, Radiohead, King Gizzard & The Lizard Wizard en David Bowie. Met een unieke stem, psychedelische toetsen en vernietigende riffs mixt Between the Jars hun talloze invloeden om een geheel eigen energieke rockstijl te creëren.

4 van de bandleden, Flo, Max, Chris and Marleen, hebben hun liefde voor muziek in Het Klooster ontwikkeld, nu zijn ze terug in Woerden om het Kloosterfestival goed in te luiden!

Het concert van Between the Jars is gratis, je hoeft je alleen aan te melden. Donaties zijn natuurlijk wel van harte welkom!

AANMELDEN (GRATIS):

> 21.30 uur | Between the Jars


ZATERDAG 18 MAART


10.00 tot 15.00 u | VERSCHILLENDE LOCATIES IN REGIO WOERDEN

Kunstmenu Zilver ‘On Tour’

Activiteiten & workshops bij verzorgingshuizen in de regio.

Tijdens Het Klooster Festival is er vanzelfsprekend ook een programma voor senioren. Binnen ons ‘Kunstmenu Zilver’ bieden we de mogelijkheid voor senioren om hun talenten te (blijven) gebruiken, te (her)ontdekken of te ontplooien en om samen mooie momenten te beleven met muziek, theater en dans. Onze docenten Helga, Caty, Marion en Daantje gaan vandaag op pad om verschillende workshops te geven bij Park Oudeland, De Thuynen, Careyn Weddensteijn, Gaza en de Vijverhof.

Deze activiteiten zijn speciaal voor de bewoners van deze locaties, het is niet mogelijk je aan te melden voor deze workshops.


11.00 tot 12.00 u | HET KLOOSTER

Historische rondleiding – € 3,00

Neem een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek
gesloten blijven.

Wat voor klooster was dit eigenlijk? Wat deden de broeders in de binnentuin? Waarom werd het klooster een muziekschool? Hoe gaat het in zijn werk in het theater? Is er echt een geheime gang in de kelder van Het Klooster? Doe mee met een van onze rondleidingen en krijg antwoord op al je vragen. Wij nemen je mee op een avontuur door ons prachtige historische pand dat begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, ga je naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder waar je een kijkje mag nemen in onze gerestaureerde kloostercel die in historische staat is hersteld. Je hoort bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, haar bewoners, bezoekers en artiesten.Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee voor u klaar in de foyer.

De rondleiding start om 11.00 uur en duurt ongeveer 60 minuten. 

TICKETS (€ 3,00):

> 11.00 u | Historische rondleiding


14.30, 15.00, 15.30 u | THEATERZAAL – HET KLOOSTER

Avontura: Silent Disco Theater + Break Dance Workshop- € 5,00

Familievoorstelling van 30 min voor grote en kleine kinderen vanaf 6 jaar

In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort? Samen met de kinderen gaat Arie terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Naar welke tijd zou jij willen reizen? Avontura Silent Disco Theater maakt al meer dan 10 jaar voorstellingen waarin muziek, interactief theater en vertelkunst samenkomen. Door gebruik te maken van hoofdtelefoons wordt een weergaloze ervaring gecreëerd waarbij iedereen meedoet.

Na de voorstelling kunnen de kinderen aansluitend een workshop Break Dance volgen.

TICKETS (€ 5,00) :
> 14.30 u | Avontura: Silent Disco Theater
> 15.00 u | Avontura: Silent Disco Theater
> 15.30 u | Avontura: Silent Disco Theater


16.30 TOT 18.00 u |  THEATERZAAL & FOYER – HET KLOOSTER

Zing mee met Agnes & Jabbeyzz

Lekker meezingen en borrelen op de zaterdagmiddag

Onze koordirigent en zangdocente Agnes Loonstra verzorgt een toegankelijke zangworkshop in ons theater. Tijdens de workshop maak je kennis met leuke zangtechnieken en heerlijke meezingnummers. Lekker zingen op een laagdrempelige manier, als je nog nooit zangles hebt gevolgd kun je gewoon meedoen, want plezier staat voorop! De muzikale begeleiding wordt verzorgd door onze kloosterband Jabbeyzz, we gaan dus niet alleen zingen, maar ook lekker swingen! Na afloop is het tijd voor een lekkere borrel in de foyer.

Meezingen mag, maar hoeft niet. Je kan ook alleen komen luisteren en borrelen.

Deze zangworkshop wordt gegeven volgens het ‘recept’ van Huiskamer Helden. Het initiatief Huiskamer Helden werd in 2021, tijdens de lockdown, in het leven geroepen en zorgde voor een stukje verbinding tussen mensen in Woerden en omstreken. Honderden mensen zongen toen de ‘lockdown blues’ van zich af tijdens deze online zangsessies.

Deze workshop is gratis, je hoeft je alleen aan te melden. Donaties zijn natuurlijk wel van harte welkom!

AANMELDEN (GRATIS):
> 16.30 u | Zing mee met Agnes & Jabbeyzz


19.00 tot 21.30 u |THEATERZAAL – HET KLOOSTER

Saturday Night Live

De cursisten van Het Klooster brengen je een feestelijk programma in het theater!

Saturday Night Live is een groot en feestelijk programma waarin Het Klooster laat zien wat we allemaal in huis hebben. Je krijgt korte optredens van cursisten in alle disciplines en leeftijden. Loop lekker in- en uit en geniet van het divers talent op gebied van muziek, dans, toneel en digital arts.


19.00 tot 21.30 u | MUZIEKZAAL 31 – HET KLOOSTER

Open Podium

Kom jij kijken? Of kom jij je talenten vertonen op het podium?

Het Open Podium is toegankelijk voor iedereen die zich wil laten zien of horen! Of je nou samen met je band wilt optreden, een cabaretuitvoering wil geven, poëzie of een verhaal wilt voordragen of gewoon je dance moves aan ons publiek wilt laten zien. Het kan allemaal.

Wil je alleen komen kijken? Dat kan natuurlijk ook! Vanaf 19.00 uur kan publiek vrij binnenlopen in Muziekzaal 31.

Wil je meedoen? Meld je dan aan voor 10 maart via:

> Meedoen met het Open Podium


21.30 tot 00.30 u | – THEATERZAAL – HET KLOOSTER

CLUB 77

Besloten clubavond in Het Klooster, speciaal voor cursisten, vrijwilligers & medewerkers.

Nadere info volgt.


ZONDAG 19 MAART


10.00 tot 12.00 u | HET KLOOSTER

Pieterpeuterpad & Kids Workshops – € 5,00

Een prachtig avontuur in Het Klooster voor kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar

Het Pieterpeuterpad heeft geen begin en einde. Het gaat maar door en je passeert heel veel landschappen. Soms is het glad en koud,’t lijkt wel sneeuw; voel maar met je tenen. Even later kom je bij de zee. Ga je schelpjes zoeken? Wat kriebelt daar zo aan je voeten? Is dat gras? Dit pad is om te voelen en te kijken. Het pad bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen leggen en lopen. De materialen waarmee het pad bekleed is zijn aaibaar en kleurrijk. Stimulerend voor de zintuigen. Soms zet het kinderen op een ander spoor: Hoe komt het dat de ene steen hard is en de andere aanvoelt als een zacht kussentje? Kinderen worden uitgedaagd om te klauteren; te bukken om door een tunnel te kruipen of een berg op te klimmen.

Aansluitend kunnen de kinderen meedoen met korte inloop workshops ballet, muziek en spel van onze docenten Emma en Daantje.

TICKETS (€ 5,00 PER KIND):
> 10.00 u | Pieterpeuterpad & Kids Workshops


13.30 tot 17.00 u  | HET KLOOSTER

Het Kloosterfestival x Kunstbende Utrecht

Verschillende optredens en creatieve activiteiten voor jongeren van 12 t/m 19 jaar.

Zondag 19 maart opent het Klooster Woerden haar deuren voor jou! Kom podcast maken, leer alle DJ basics, produceer muziek en join de open stage. Bekijk de expositie en fashionshow, connect met andere jonge makers of doe mee aan de spoken word- en dansworkshops!

> Bekijk het programma


15.00 u | LUTHERSE KERK

Navarra String Quartet – € 15,00

Klooster Klassiek: Strijkkwartet Mozart en Brahms

Navarra klinkt Spaans, maar het gelijknamige kwartet heeft zijn basis in Engeland en heeft sterke banden met ons land. Sinds 2014 heeft het kwartet zijn eigen jaarlijkse festival in Weesp, het Weesp
Chamber Music Festival. Het kwartet werd onderscheiden met de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award en won prijzen bij de concoursen van Banff, Melbourne en Florence.

Voor dit concert geldt het adagium back to basics: Mozart, in het bijzonder zijn strijkkwartet ‘Dissonanten’. Hij droeg het op aan zijn leermeester Joseph Haydn. Misschien bij wijze van plaagstootjes verwerkte hij er een paar scherpe dissonanten in. Sommige luisteraars reageerden woedend. Er waren zelfs professionele musici die de bladmuziek van het strijkkwartet terugstuurden naar de uitgever, met het verzoek om de ‘foute noten’ te corrigeren. Haydn wist wel beter: ‘Als Mozart ze heeft geschreven, dan moet hij ze zo hebben bedoeld.’

TICKETS (€ 15,00):
> 15.00 u | Navarra String Quartet

Bezoekers tot 18 jaar en cursisten krijgen 50% korting (€ 7,50) op de ticketprijs


Tijdens Het Kloosterfestival worden er foto en video-opnames gemaakt in Het Klooster

> Lees meer