Musicalproductie 12 – 16 jaar

Musical, de ideale vrijdagavond: Dansen, zingen én acteren. 

Cursus omschrijving

Sta je graag op de planken met zang, dans en spel? Doe dan mee met de musicalproductie op de vrijdagavond. Je werkt in een groep met gemotiveerde én gezellige mensen toe naar de musical. Hierin krijgt iedereen zijn eigen rol, toegespitst op de talenten van elke cursist. 

Ben jij een multi-talent of heb je meer pijlen op je boog dan alleen maar zingen, dansen of spelen: dan nodigen wij jou uit om aan deze energieke en vrolijke cursus deel te nemen. Hard werken en toegewijd zijn aan het repetitieproces gaat goed samen met heel veel plezier hebben met elkaar en het stralen in een hele toffe voorstelling! 

Dansdocent Caty Wijmans neemt je mee in haar theatrale en energieke choreografieën. Zangdocent Daantje van den Broek leert je de kneepjes van het technisch zingen én het overtuigend brengen van je zang. Speldocent en regisseur Niek Dekker helpt je in de staging en begeleidt het samenspel, personage en tekstbehandeling. 

Voor het cursustarief krijg je: 30 lesmomenten van twee uur, waarvan het optreden in de theaterzaal in het weekend van 14/15 juni. Daarnaast krijg je kostuums, decor en rekwisieten door een professionele theatervormgever. Het script wordt speciaal bewerkt op maat van de groep. En je krijgt bovenal kundige begeleiding van inspirerende docenten.  

Verder is onderdeel van deze cursus het bezoeken van de musical ‘The last five years’. Dit is op vrijdag 4 oktober 2024 om 20:15 uur in de theaterzaal van Het Klooster. Het kaartje is (met korting) verrekend in de cursusprijs. 

Deze cursus is voor jongeren tussen de 12 en de 16 jaar, klas 1 tot en met 4 van de middelbare school. De jongeren van 16+ hebben les van 19:00-21:00 uur. 

Korting: Bij musicalcursussen van meer dan 15 lessen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een dans- of toneelcursus van meer dan 15 lessen volgen. De korting wordt gegeven op het laagste tarief. 

“Musical is voor mensen die niet kunnen kiezen. Of mensen die gewoon alles willen” 

Niek Dekker 
Niek Dekker is meer dan tien jaar geleden afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem als theaterdocent. Hij heeft gespeeld op verschillende theaterfestivals met eigen voorstellingen. Hij heeft theater gemaakt met gepassioneerde amateurspelers, professionele acteurs en ‘kinderen met uitdagingen’. Hij heeft toneel geschreven voor verschillende groepen en gezelschappen. 

Inmiddels woont Niek in Woerden en is Het Klooster zijn tweede huis geworden. Hij geeft drama op basisscholen, toneelles aan kinderen en volwassenen, spelles bij musical en is als coördinator betrokken bij vele bijzondere projecten en producties.  

Zijn kracht ligt bij het werken met zelfgeschreven of bewerkte teksten. Zijn voorstellingen hebben humor en energie. Zijn lessen daarentegen… 

 
Daantje van den Broek 
Daantje van den Broek is al van jongs af aan bezig met muziek. Ze heeft de vooropleiding Muziektheater bij Codarts Rotterdam gevolgd en studeerde in 2022 af als Docent Muziek met als primair instrument Zang. Momenteel is ze bezig met een specialisatie tot master teacher bij het Universal Voice Institute. 

Bij Het Klooster geeft ze muziekles op basisscholen, in het voorschoolse muziekonderwijs en verzorgt ze de zanglessen bij de musicalgroepen. Daarnaast is ze werkzaam bij verschillende koren en geeft ze zangles bij vocalgroups en musicalgroepen. 

In haar lessen staan plezier en nieuwsgierigheid voorop. Daarom probeert ze in de les altijd op zoek te gaan naar nieuwe dingen om te proberen of het versterken van de kennis die de cursisten al hebben. Je bent nooit uitgeleerd en dat is juist het leuke! 

Caty Wijmans 
Caty Wijmans is afgestudeerd aan de Fontys Dans Academy in Tilburg in 2009, met als specialisatie jazz/urban. Onlangs heeft zij de post-HBO-opleiding Muziek, Spel en Beweging voor ouderen afgerond aan de AHK (2022).  

Bij Het Klooster werkt ze sinds 2014 met jongeren, volwassenen en ouderen. Dat doet ze op scholen, binnen het cursusaanbod dans en musical, bij Kunstmenu zilver en is al coördinator verbonden aan de dansafdeling. Ze heeft zich ontwikkeld tot veelzijdig dansdocent en choreograaf. Haar liefde ligt bij multidisciplinaire producties, zoals de Historische Spelen Woerden. 

Buiten haar werkzaamheden in het Klooster heeft zij het gewerkt bij het UCK en DC Utrecht, daarnaast heeft zij verschillende dansprojecten verzorgd op middelbare- en basisscholen. Zij was verbonden aan Hogeschool Windesheim, had haar eigen theatergroep Room en speelde Tommie in Sesamstraat, de musical. 

 

 

 

Cursus informatie

Lesdag Vrijdag
Lestijd 18.00-20.00 uur
Start 27 september 2024
Aantal lessen 30
Leeftijd 12 - 16 jaar
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Musicalproductie 12-16 jaar Vr 27 sep. 2024 (18.00-20.00 uur) € 525,- (10 termijnen van € 52,50)Caty Wijmans

  • Docent dans

Niek Dekker

  • Docent theater

Daantje van den Broek

  • Docent